Rafa Nadal revine pe teren la Acapulco, Irina Begu e singura româncă la simplu în turneele săptămânii

Radu Marina | 26 februarie 2018

O lună februarie în mod tradițional mai cuminte în tenis se încheie cu turneele de la Acapulco și Dubai.

Acapulco, ATP

-Rafael Nadal revine în circuit după accidentarea de la Australian Open, care l-a forțat să se retragă în sferturile de finală, în meciul cu Marin Cilic. El urmează să îl întâlnească în primul tur pe Feliciano Lopez, pe care îl conduce cu 9-4 la H2H (notabil, ultimele două meciuri fiind câștigate de Lopez). Rafa se declară refăcut după accidentarea de la Melbourne; spunea că e pregătit, că și-a luat câteva săptămâni pentru a se reface, s-a antrenat intens și se simte bine.

-Pe lângă Rafa, alți cinci jucători din Top 10 sunt prezenți pe tabloul principal de la Acapulco, turneu care a devenit, dintr-o dată, punctul principal de interes într-o săptămână pe care Dubai obișnuia să o domine. Sasha Zverev, care nu are cel mai bun început de an (3 înfrângeri, 2 victorii) și recent a anunțat că a încheiat colaborarea cu Juan Carlos Ferrero, e favorit doi și joacă în primul tur cu Steve Johnson. Dominic Thiem, Jack Sock, Kevin Anderson, Juan Martin Del Potro sau Kei Nishikori completează lista de start.

-Indiferent de rezultatul lui Rafa, el va rămâne pe locul 2 cel puțin până la finalul Indian Wells;

-Meciuri tari din primul tur: Rafael Nadal – Feliciano Lopez; Andrey Rublev – David Ferrer; Kei Nishikori – Denis Shapovalov; Diego Schwartzman – Fernando Verdasco (reeditarea finalei din weekend de la Rio).

Dubai, ATP

-Trecute-s vremurile de glorie ale acestui turneu, care obișnuia să aibă la start cel puțin doi dintre membrii Big Four, plus alți jucători din prima linie. Cum Federer n-a luat, până la urmă, wildcard-ul aflat în discuție, singurul jucător din top 10 prezent pe tabloul principal este Grigor Dimitrov (turneul este de aceeași categorie cu Acapulco, ATP 500). Dimitrov îl întâlnește în primul tur pe Malek Jaziri. Favoritul doi, Lucas Pouille, finalist săptămâna trecută  la Marseille, are un meci interesant cu Ernests Gulbis, care vine din calificări.  

-Pe tablou se mai află Roberto Bautista Agut (vs. Florian Mayer în primul tur), Richard Gasquet (vs. Borna Coric), Philipp Kohlschreiber, Damir Dzumhur și Filip Krajinovic.

Sao Paolo, ATP

-Lista de start e înțesată de specialiști pe zgură: Albert Ramos Vinolas e favorit 1; apoi îi mai avem pe Fabio Fognini, Gael Monfils, Pablo Cuevas, Guido Pella sau Federico Delbonis.

-Pablo Cuevas a câștigat ultimele trei ediții ale turneului de la Sao Paolo, va încerca acum un al patrulea titlu.

Acapulco, WTA

-Sloane Stephens e favorită principală și va juca în primul tur cu Pauline Parmentier. Stephens, câștigătoarea din 2016 a turneului, încă nu a reușit să câștige niciun meci de la US Open încoace. Ea are o remarcabilă serie de opt înfrângeri consecutive.

-Irina Begu e favorită 5 și e singura jucătoare din România care evoluează în această săptămâna, în circuitul WTA la simplu (Raluca Olaru și Olga Savchuk sunt pe tabloul de dublu ale turneului de 125K de la Indian Wells). Irina o întâlnește  în primul tur pe Christina Mchale, pe care a învins-o în ultimul lor meci, la Madrid, în 2016.

-Mladenovic, Gavrilova, Zhang, Cornet, Tsurenko și Maria completează lista capilor de serie.

 

 

Idei din Shop-ul 30-0!

Onederful Tricolor

Inspirată de prima româncă ajunsă pe locul 1 în lume, seria Onederful (inițial, compusă din două tricouri votate de cititorii 30-0) a fost completată de Tricolor, o variantă care reprezintă perfect minunățiile cu care ne răsfață jucătoarele și jucătorii români de tenis.

Onederful s-a născut din dorința de a marca acele momente din tenis când totul este perfect: când favoritul tău este deasupra tuturor. Când prejudecățile sunt învinse, când obstacolele și limitele sunt depășite. Asemenea momente sunt unice: e cazul să le sărbătorești alături de favoriții tăi.

Ia-ți de aici un tricou Onederful Tricolor, pe alb sau pe negru

 

Noul tricou 30-0 Tee

Un tricou cu un design fresh, cu semnificație, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume.

Ia-l de aici, pe negru, pe gri sau pe alb.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi