Fast
Va opri Rafa eșecurile cu Nole?

Rafa e iar înspăimântor pe zgură; Novak va avea de lucru. Urmează Nadal-Djokovic 50!

Adrian Țoca | 12 mai 2017

Când îl vezi pe Rafa sărbătorind, la 5-2 în setul al doilea cu Goffin, cu aceeași intensitate pe care o avea la 17 ani, știi că tenisul spaniolului e din ce mai aproape de ceea ce vedem an de an în această perioadă a sezonului. Nadal tocmai ce câștigase un game făcut parcă pentru highlights, unul dintre cele mai spectaculoase ale anului, în care belgianul dăduse maxim, ca și în primul set. Și tot nu a fost suficient. Momente mai târziu, Nadal ducea la capăt a 13-a victorie consecutivă și calificarea în semifinale.

Asta înseamnă că urmează un Nadal – Djokovic. Și încă unul de sărbătoare, al 50-lea meci dintre cei doi într-o rivalitate atât spectaculoasă, cât și prolifică. Cu toate astea, a trecut exact un an de la ultima ocazie, sferturile de la Roma când un Nadal în reviriment nu a putut obține mai mult de un 7-5, 7-6 în fața unui Djokovic la alt nivel.

Lucrurile sunt acum diametral opuse. Novak e cel în beznă, în căutarea de soluții cu care să rezolve căderea spectaculoasă începută anul trecut, după Roland Garros. Rafa, care s-a chinuit atâta timp cu propriile lui necazuri și neîncrederi, nu putea primi acest meci într-un moment mai bun. Pe lângă forma slabă, Djokovic ajunge în semifinale și fără să fi lovit o minge în sferturi (după retragerea lui Nishikori), ceea ce nu-i musai o veste bună pentru sârb.

E o șansă pentru Nadal să oprească seria de șapte înfrângeri la rând în fața sârbului, care vine după altă serie de patru eșecuri. Între cele două s-a interpus finala de la Roland Garros 2014, ultimul Slam al lui Nadal; și aceea începuse promițător pentru Nole, numai pentru a o vira brusc spre o victorie cuminte a spaniolului.

Pentru cine a pierdut șirul acestei rivalități cu multe schimbări de momentum, ne găseam așadar în plină plină dominație a lui Djokovic, care reușise să întoarcă și scorul general în favoarea lui (26-23). Pe zgură însă, Nadal păstrează un avantaj considerabil: 14-7.

Bonus pentru Rafa e că după calificarea în semifinale el urcă și pe primul loc în Race to London, depășindu-l pe Federer. E adevărat, din mai multe turnee jucate decât elvețianul, dar dacă lucrurile merg ca până acum, foarte curând cei doi își vor disputa locul 1 în clasamentul la zi. La fel ca în vremurile lor glorioase.

A fost o zi plină cu execuții excepționale. Pablo Cuevas, care în sfârșit face, la 31 de ani, un rezultat important pe zgură la un Masters, l-a zăpăcit pe Sasha Zverev cu punctul de mai jos. Germanul n-a mai luat un game în setul doi și a sfârșit prin a pierde (3-6, 6-0, 6-4), plătind și un preț pentru numărul mare de meciuri jucate recent.

Cuevas îl așteaptă pe învingătorul dintre Dominic Thiem și Borna Coric.

https://twitter.com/doublefault28/status/863021803609968640

 

 

 

Și pentru că a fost o zi a execuțiilor speciale, iată și una din meciul de dublu câștigat de Kyrgios/Sock în fața fraților Bryan.

https://twitter.com/TennisTV/status/863112075697995777