Fast
Nadal triumfă și la Madrid

Rafa câștigă entuziasmant și Madridul, își continuă marșul pe zgură

Treizecizero | 14 mai 2017

Rafa Nadal a câștigat al 30-lea titlu de Masters al carierei, după 7-6, 6-4 într-o finală superbă cu Dominic Thiem. Un prim set la un nivel excelent a primit un tiebreak foarte, foarte bun, câștigat cu 10-8 de Nadal, la a cincea minge de set. Spaniolul mai avusese trei consecutive la 5-4, pe serviciul advers, dar Thiem le-a salvat pe toate asumându-și o serie de lovituri teribile din spatele terenului.

Intensitatea lui Thiem a mai scăzut după ce nu a reușit să recupereze rapid breakul cedat în startul setului secund. Thiem a salvat două mingi de meci la 3-5, apoi și-a creat patru șanse de rebreak în game-ul următor, dar Nadal, încă o dată extraordinar, a găsit de fiecare dată soluții, ajutat de un serviciu excelent și de o încredere la cote maxime. Ca și în ultimul game de ieri cu Djokovic, Rafa a rupt ritmul cu o scurtă excelentă, care i-a asigurat mingea de meci ce avea să se dovedească decisivă.

Rafa urcă pe locul 4 în lume în clasamentul la zi, depășindu-l pe Roger Federer, după ce trecuse de elvețian și în Race to London, unde este primul. Cei doi au câștigat împreună toate turneele importante ale anului.

După prima finală de Masters a carierei, Thiem urcă pe 7 în clasamentul la zi și e bine plasat pe 3 în Race, după Rafa și Roger.

Nadal, care a câștigat 15 meciuri consecutive pe suprafața roșie, își continuă tentativa de a câștiga în premieră toate turneele mari pe zgură dintre Monte Carlo și Roland Garros, performanță pe care nu a reușit-o niciodată de când Madrid a schimbat suprafața. El l-a egalat pe Djokovic în ce privește titlurile de Masters.

Citește aici articolul dedicat finalei de la Madrid: „Cum a inovat Rafa în tenis”

https://twitter.com/MutuaMadridOpen/status/863825277805363200

https://twitter.com/TennisTV/status/863796247831789572