Queen Simona e în finala Turneului Campioanelor! Victorie confortabilă cu Aga, rematch pentru titlu cu Serena

Adrian Țoca | 25 octombrie 2014

Simona Halep încheie sezonul cu stil: ultimul ei meci dintr-un 2014 de poveste va fi o finală: finala Turneului Campioanelor! 

Simona și-a obținut dreptul de a juca pentru titlu după o victorie mai mult decât clară, 6-2, 6-2 cu fosta ei „umbră”, Agnieszka Radwanska, a treia victorie vs Top 10 în această săptămână. La prima ei apariție la WTA Finals, Simona o va reîntâlni pe Serena Williams în finală, la câteva zile după ce a învins-o în grupe cu 6-0, 6-2. 

Încurajată din tribune de foarte mulți români, parcă mai mulți decât în tot restul săptămânii, Simo a dominat tot meciul cu autoritate, încheindu-l cu 26 de lovituri direct câștigătoare și doar 13 erori neforțate. 

Serena, care a eliminat-o dramatic pe Caroline Wozniacki în tiebreak-ului decisivului și a ajuns până aici doar pentru că Simona i-a oferit o mână de ajutor în ultima etapă a Grupei Roșii, a glumit azi la conferință: „Dacă va fi Halep în finală? Obiectivul meu este să câștig măcar trei game-uri”.

Va fi a 5-a finală a sezonului pentru Simona, după Doha (câștigată), Madrid și Roland Garros (pierdute) și București (câștigată). De asemenea, va fi a 14-a finală a carierei Simonei (8 câștigate vs 5 pierdute).

Indiferent de rezultatul finalei, Simona este sigură că va termina anul în Top 3, cel mai înalt finiș al carierei româncei! Anul trecut, Simona a încheiat sezonul pe locul 11. Acum va urca pe 3, depășind-o pe Kvitova.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi