Preview: Turneele săptămânii se joacă la Sydney, Hobart şi Auckland

Adrian Țoca | 11 ianuarie 2012

Preview: Turneele săptămânii se joacă la Sidney, Hobart şi Auckland

Sezonul a început în forţă, încât e deja foarte greu să ţii pasul cu toate evenimentele din Australia, iar asta pare să li se întâmple şi jucătorilor, care fac eforturi mari să se descurce cu programările şi cu avioanele.

Aşa s-a întâmplat cu bulgarul Dimitrov. Grigor l-a învins pe Mardy Fish la Perth, în Cupa Hopman (şi l-a bătut atât de rău încât l-a făcut pe american să sară la bătaie), pentru ca, apoi, de la stadion să plece în mare fugă către aeroport să prindă zborul de Sidney. Câteva ore mai târziu, era iar pe teren, în calificările de la Sidney, unde iar a câştigat, numai ca să se retragă ceva mai târziu din turneu, extenuat.

Săptămâna a doua a sezonului se anunţă la fel de spectaculoasă şi aglomerată ca şi prima, iar capul de afiş e turneul feminin de la Sidney, căruia o să-i acord şi cea mai mare atenţie.

 

9 din primele 10 jucătoare ale lumii sunt pe tabloul feminin de la Sidney

Hai să uităm pentru o secundă de Australian Open. Când ai 9 din primele 10 jucătoare ale lumii prezente pe tabloul principal al unui turneu care are doar 600 şi ceva de mii de dolari ca premii, e clar că avem parte de o situaţie excepţională. Iar tragerea tabloului, care a mai adunat şi alte nume mari din afara top 10, nu a dezamăgit.

Aşa a fost posibil ca, în turul 1, să avem meciuri ca Schiavone – Stosur, o fostă finală de Grand Slam, sau Kuznetsova – Zvonareva.

Turneul de la Sidney înseamnă şi o potenţială repunere pe tapet a rivalităţii dintre Caroline Wozniacki, actualul număr 1 mondial, şi cea mai periculoasă pretendentă a ei, cehoaica Petra Kvitova. Cele două ar putea face o finală care să decidă soarta fotoliului de lider – dacă Kvitova câştigă turneul, devine noul număr 1 -,  însă turneul e atât de echilibrat, încât e greu de făcut vreo previziune.

Del Potro, favorit în turneul băieţilor

Varianta masculină a turneului de la Sidney nu e atât de atrăgătoare precum competiţia fetelor. Cap de serie numărul 1 e argentinianul Juan Martin Del Potro, cel care va încerca să-şi continue revenirea în plutonul fruntaş al circuitului masculin, acolo de unde a dispărut în urma problemelor medicale pe care le-a avut. Alte nume grele pe tablou sunt John Isner, Richard Gasquet sau Feliciano Lopez.

Trei spanioli conduc ostilităţile la Auckland, un turneu de 250 preparator pentru Australian Open: David Ferrer, Nicolas Almagro şi Fernando Verdasco. Anul trecut, Ferrer a câştigat aici, şi-a intrat în mână, iar apoi a mers până în semifinale la Australian Open.

În fine, turneul feminin de la Hobart o are pe belgianca Wickmayer ca favorită principală, însă mai importantă pentru noi este prezenţa a patru jucătoare românce pe tablou: Monica Niculescu, Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Simona Halep.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi