Preview: Toţi ochii sunt pe Dubai. Se mai joacă la Delray Beach, Acapulco, Kuala Lumpur

Adrian Țoca | 27 februarie 2012

Preview: Toţi ochii sunt pe Dubai. Se mai joacă la Delray Beach, Acapulco, Kuala Lumpur

Cu această săptămână începem o serie importantă în calendarul competiţional, săptămâna aceasta fiind urmată de turneele de la Indian Wells şi Miami. Până atunci, avem cinci turnee de urmărit, dintre care cel mai important este cel de la Dubai, dominat de reapariţia pe teren a liderului mondial al băieţilor, Novak Djokovic, la prima apariţie de după triumful de la Australian Open. În WTA, cel mai important nume care apare pe tablouri este cel al polonezei Radwanska, proaspăta campioană de la Dubai.

DUBAI, ATP. A 20-a ediţie a turneului de la Dubai aduce la start un line-up absolut impresionant, în ceea ce va fi prima lor reuniune serioasă de după Australian Open. Opt dintre primii zece jucători ai planetei sunt prezenţi la start, în frunte cu Novak Djokovic, liderul mondial şi cel mai în formă jucător al ultimelor 12 luni. Sârbul este campion en-titre la Dubai, el câştigând ultimele trei ediţii ale turneului. Cap de serie doi este Roger Federer, la rându-i câştigător al turneului în patru rânduri, între 2003-2005 şi în 2007. Alte nume foarte importante prezente la Dubai sunt, în ordinea capilor de serie, Andy Murray, Jo Wilfred Tsonga, Tomas Berdych, Mardy Fish, Janko Tipsarevic şi Juan Martin Del Potro.

Cu siguranţă că toţi ochii vor fi însă pe Djokovic şi Federer, cei care au jucat şi finala de anul trecut, câştigată de sârb, mai degrabă lejer, 6-3, 6-3. A fost una dintre cele patru victorii reuşite de Novak în faţa lui Federer, din cinci meciuri disputate, şi unul dintre cele 10 turnee câştigate de Nole pe parcursul anului trecut.  

Djokovic are o tragere relativ uşoară în primele tururi, el întâlnindu-l pe germanul Stebe în prima manşă. Andy Murray apare drept posibilul său oponent pentru semifinale, britanicul avându-l pe Berdych în acelaşi sfert.

Câştigător la Rotterdam acum două săptămâni, Federer începe cu finalistul de la Marseille, Michael Llodra. Mardy Fish e în sfertul său, iar Juan Martin Del Potro apare drept cel mai plauzibil adversar pentru semifinale, într-o reeditare a finalei de la Rotterdam.

Horia Tecău este şi el prezent în turneul de dublu, fiind, alături de Robert Lindstedt, favorit 2. Cei doi vor încerca să obţină un nou rezultat bun, după semifinala de la Australian Open şi finala de la Rotterdam, pierdută după cinci mingi de meci irosite, la Llodra/Zimonjic, la rândul lor prezenţi la Dubai, ca şi favoriţi 1.

ACAPULCO, ATP. Ultimul turneu din mini-circuitul sud-american de zgură aduce la start cam aceleaşi nume prezente şi săptămâna trecută, la Buenos Aires. Favoriţii 1 şi 2 sunt aceiaşi ca şi la turneul argentinian, spaniolii David Ferrer şi Nicolas Almagro. Cei doi şi-au disputat finala atât săptămâna trecută, la Buenos Aires, cât şi aici, în turneul de anul trecut, în ambele ocazii câştigând Ferrer.

Lista favoriţilor este completată de Gilles Simon, Kei Nishikori, Florian Mayer, Juan Monaco, Marcel Granollers şi Fernando Verdasco. Semifinalişti săptămâna trecută, David Nalbandian şi Stanislas Wawrinka sunt şi ei pe tablou. Turneul mexican, unul de 500, este dotat cu premii totale în valoare totală de 1,155,00 de dolari.  

DELRAY BEACH, ATP.  După San Jose şi Memphis, caravana turneelor americane trece la Delray Beach. Ca şi săptămâna trecută, John Isner este favoritul principal, în vreme ce Andy Roddick va încerca să pună capăt unuia dintre cele mai slabe începuturi de sezon ale sale. Marin Cilic, Viktor Troicki, Philipp Kohlschreiber, Alex Bogomolov jr, Kevin Anderson şi Bernard Tomic întregesc lista capilor de serie. Ultimele trei ediţii au fost câştigate de Juan Martin Del Potro, Ernests Gulbis şi Mardy Fish.

KUALA LUMPUR, WTA. Noul număr 5 WTA, Agnieszka Radwanska, proaspăt câştigătoare la Dubai, este marea favorită la câştigarea titlului în turneul malaysian. Principala rivală este Jelena Jankovic, cap de serie 2, pe care poloneza a învins-o, săptămâna trecută, în semifinale. Alte nume relevante de pe tablou sunt Shuai Peng sau Jelena Dokic.

ACAPULCO, WTA. Finalistă la turneul mexican în nici mai mult, nici mai puţin de şase ocazii, câştigând trofeul în două dintre ele, Flavia Pennetta se întoarce pe tablou la Acapulco, după doi ani de absenţă. Compatrioata ei, Roberta Vinci, este, însă, favorita principală. Trei românce sunt pe tablou: Irina Begu (turul 1, cu Timea Bacsinszky), Alexandra Dulgheru (Magdalena Rybarikova) şi Alexandra Cadanţu, care, după turneul revelaţie jucat pe hard, la Monterrey, va juca în turul 1 cu olandeza Krajicek.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi

Preview: Toţi ochii sunt pe Dubai. Se mai joacă la Delray Beach, Acapulco, Kuala Lumpur

Adrian Țoca | 27 februarie 2012

Preview: Toţi ochii sunt pe Dubai. Se mai joacă la Delray Beach, Acapulco, Kuala Lumpur