Preview: Sharapova şi Na Li, la Paris, Sorana revine la Pattaya

tenis | 5 februarie 2012

Preview: Sharapova şi Na Li, la Paris, Sorana revine la Pattaya

Maria Sharapova este favorita numărul 1 al turneului de la Paris – foto: australianopen.com

După weekend-ul dedicat Cupei Federației, circuitul WTA revine în această săptămână cu două turnee extrem de interesante, la Paris, în sală și la Pattaya, pe hard.

Anul trecut, turneul parizian a beneficiat de o încărcătură emoțională aparte, Kim Clijsters redevenind lider mondial, în ciuda eșecului din finala contra Petrei Kvitova. Belgianca întrerupea atunci domnia danezei Caroline Wozniacki, un succes scurt (Caroline şi-a recucerit poziția fruntașă chiar în săptămâna următoare, prin victoria de la Doha), dar care încununa o revenire competițională de excepție.  Deși cele două finaliste din 2011 au decis să nu participe în acest an, tabloul nu duce lipsă de nume mari, Maria Sharapova, Marion Bartoli, Na Li, Jelena Jankovic sau Sabine Lisicki numărându-se printre protagoniste.

Deși Sharapova pornește cu principala șansă, rusoaica fiind într-o formă foarte bună după finala de la Melbourne, imprevizibila Marion Bartoli posedă jocul și tenacitatea pentru a produce surpriza. Nimic nu ar aduce mai multă satisfacție gazdelor decât să-și vadă reprezentanta impunându-se în ediția aniversară, tuneul aflându-se în acest an la a 20-a desfășurare. Nici Na Li nu trebuie ignorată, campioana de la Roland Garros urmărind să-și continue parcursul invincibil din capitala Franței printr-un nou succes. Chinezoaica favorită numărul 3 are însă parte de un traseu dificil, posibile adversare fiindu-i germanca Julia Goerges în sferturi sau Bartoli în semifinale.

Cele două românce aflate în competiție, Monica Niculescu și Simona Halep, vor juca în primul tur cu australianca Jarmila Gajdosova, respectiv favorita 8, italianca Roberta Vinci. Monica se află și pe tabloul probei de dublu unde, alături de poloneza Alicja Rosolska, este cotată cu a patra șansă.

Sorana revine la Pattaya

Turneul de la Pattaya a crescut foarte mult în ultimii ani, jucătoare dintre cele mai bune anunțându-și participarea. În 2012, favorită principală este Vera Zvonareva. După două sezoane în care s-a luptat pentru trofeele de Mare Slam, rusoaica pare să fi pierdut teren în ultimele luni, coborând până pe locul 8 mondial. Cu toate acestea, succesul din proba de dublu de la Openul Australian poate să o inspire, turneul din Thailanda reprezentând o bună oportunitate să își revină. Una din amenințări vine de la Daniela Hantuchova, cea care a invins-o anul trecut în semifinale. Slovaca, deținătoare a titlului, dispune de un parcurs lejer pănâ în semifinale, unde ar putea-o întâlni pe compatrioata sa, favorita 2, Dominika Cibulkova. În competiție se mai află și talentata rusoaică Maria Kirilenko, care revine după o accidentare ce a forțat-o să se retragă de la Melbourne.

Evident, pentru români punctul de interes îl reprezintă prezenţa la Pattaya a Soranei Cîrstea. Cotată cu a șaptea șansă, Sorana, aflată într-o vizibilă creștere de formă, ar putea-o înfrunta pe Zvonareva în sferturi.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi