Preview: Şase turnee în această săptămână – Dubai, Monterrey, Buenos Aires, Marseille şi două la Memphis

Adrian Țoca | 21 februarie 2012

Preview: Şase turnee în această săptămână – Dubai, Monterrey, Buenos Aires, Marseille şi două la Memphis

Jucătorii şi jucătoarele din circuit se împrăştie în toată lumea în această săptămână, una dominată de turnee medii. Fetele se mută de la Doha la Dubai, mini-circuitul nord-american trece de la San Jose la Memphis, în vreme ce, în Europa, ne mutăm de la Rotterdam la Marseille. În fine, turneele pe zgură rămân şi ele în zonă: din Brazilia, interesul se mută în Argentina. Niciunul dintre jucătorii din Big Four nu evoluează în această săptămână. Victoria Azarenka, liderul WTA, se întoarce însă la treabă, la al doilea turneu în această calitate.

MEMPHIS, ATP. Trei dintre cei mai buni servanţi din ATP sunt în această săptămână la Memphis, aşa că să ne aşteptăm la un festival de aşi. Andy Roddick, John Isner şi Milos Raonic sunt aici, şi fiecare are motive serioase să spere la trofeu. Andy, din calitate de deţinător, John, pentru a confirma forma bună din ultima perioadă şi victoria cu Federer, iar Raonic, în calitate de câştigător al turneului de săptămâna trecută, de la San Jose. 

De urmărit cum se va descurca Roddick, în condiţiile în care accidentările par să-l afecteze tot mai tare, şi dacă vom avea o finală Isner – Raonic, cel puţin intrigantă, prin prisma evoluţiei celor doi în ultima perioadă. Turneul este de 500 de puncte şi e dotat cu premii în valoare totală de 1.155.000 dolari. 

MARSEILLE. Pentru un turneu de 250, Open 13, de la Marseille, are surprinzător de mulţi jucători din top 10 prezenţi. Ceea ce ne face să visăm la acelaşi lucru şi în cazul Bucureştiului. Tsonga e cap de serie 1, iar Mardy Fish îşi face debutul aici, o altă alegere curioasă, în condiţiile în care prezenţa lui Fish la Memphis ar fi părut mai naturală. Alţi doi jucători din primii 10 ai lumii închid lista primilor 4 favoriţi, este vorba de Janko Tipsarevic şi Juan Martin Del Potro, argentinianul continuându-şi periplul european indoor, în căutarea formei de altădată, după experienţa reuşită de la Rotterdam, de săptămâna trecută. Alte nume interesante de pe tablou: Gasquet, Davydenko, Dolgopolov.

Francezul Tsonga este principalul favorit al turneului de la Marseille, care mai adună la start alţi trei jucători din Top 10

BUENOS AIRES. Circuitul sud-american de zgură îşi continuă, cuminte, traseul. După Vina del Mar şi Sao Paulo, câştigate de Juan Monaco, respectiv Nicolas Almagro, ajungem acum la Buenos Aires. Şi din nou avem parte de o prezenţă generoasă, cel puţin pentru obişnuinţele pe care ni le-am format pentru turneele de 250 în general, şi cele din luna februarie, în mod particular. Nico Almagro este prezent şi aici, încercând să-şi apere titlul câştigat anul trecut. Va avea însă concurenţă serioasă. David Ferrer vine în calitate de favorit principal, alţi contracandidaţi pentru victoria finală fiind Verdasco, Nalbandian, Simon, Wawrinka sau Nishikori. Şi nu uitaţi şi de prezenţa lui Fernando Gonzalez, care îşi continuă turul de adio, a cărui ultimă oprire va fi la Miami.  

DUBAI. Mai puţin jucătoare decât au fost la Doha, săptămâna trecută, dar mult mai mulţi bani. Premii totale în valoare de 2 milioane de dolari pentru acest turneu WTA din categoria Premier. Se repetă câteva dintre numele prezente şi la Doha, şi n-ar fi nicio surpriză dacă s-ar repeta şi câştigătoarea. Victoria Azarenka porneşte ca principală favorită, şi pe hârtie, şi pe teren. Alte nume importante: Wozniacki, Stosur, Radwanska, Bartoli, Ivanovic sau Jankovic. 

Punctul de interes al turneului ar putea fi o eventuală semifinală Azarenka – Wozniacki, duelul între actualul şi fostul lider mondial, o ocazie ideală pentru a ne lămuri cum stau exact lucrurile în circuit. 

MONTERREY. Sorana Cîrstea a plecat din zona arabă şi s-a mutat la Monterrey, acolo unde este favorita cu numărul 3 a turneului cu premii în valoare de 220.000 dolari, desfăşurat pe hard. Sorana va deschide cu elveţianca Stephanie Voegele şi, dacă totul va merge bine, are şansa unei revanşe cu Sara Errani în semifinale, italianca fiind cea care a eliminat-o la Australian Open. O altă româncă a fost printre favorite, e vorba de Alexandra Dulgheru, însă ea a pierdut deja în primul tur la Silvia Soler-Espinoza. În schimb, o surpriză plăcută ne-a oferit Alexandra Cadanţu, ea eliminând-o în primul tur pe Jelena Dokic.  Favorită principală este Roberta Vinci.

MEMPHIS, WTA. Varianta feminină a turneului indoor de la Memphis este mai săracă decât corespondenta ei masculină. Turneul are premii în valoare de 220.000 de dolari şi o are ca principală favorită pe rusoaica Nadia Petrova, care nu s-a mai regăsit de ceva vreme într-o astfel de ipostază. În rest, un pluton de jucătoare care fie n-au confirmat mare lucru, fie sunt la început de drum.  

 

Îți place?
Cele mai noi

Preview: Şase turnee în această săptămână – Dubai, Monterrey, Buenos Aires, Marseille şi două la Memphis

Adrian Țoca | 21 februarie 2012

Preview: Şase turnee în această săptămână – Dubai, Monterrey, Buenos Aires, Marseille şi două la Memphis