Poate fi zgura mai rapidă decât iarba? Novak Djokovic: “Da!”

Adrian Țoca | 29 martie 2012

Poate fi zgura mai rapidă decât iarba? Novak Djokovic: “Da!”

Discuțiile despre suprafețe și despre felul în care au fost ele încetinite continuă să capete viață, mai cu seamă că turneele de la Indian Wells și Miami s-au disputat pe suprafețe caracterizate de jucători drept foarte slow. Treizecizero.ro a publicat, în urmă cu câteva săptămâni, o analiză care argumenta și explica detaliat istoria recentă a încetinirii suprafețelor și deciziile luate de organizatorii Australian Open și Wimbledon de a reduce viteza de joc. 

Iată că însuși liderul mondial, sârbul Novak Djokovic, este ultima voce care confirmă această realitate. Nole a fost întrebat, la conferința de presă de după meciul câștigat cu Viktor Troicki, la Miami, despre schimbările petrecute pe acest subiect în ultimii ani. 

Q: Acum câțiva ani, exista clișeul cum că zgura este cea mai lentă suprafață, iar restul sunt cele rapide. Nu pare să mai fie adevărat acum. Pare că, uneori, zgura poate fi chiar mai rapidă decât hard-ul. Poți să ne spui cum ți se pare această situație?

Novak Djokovic: Așa e. Este adevărat.

Q: Chiar și în ce privește iarba.

Novak Djokovic: Da. Depinde foarte mult și unde ești. Depinde de altitudine, de umiditate, dacă e cald, dacă e frig. Toate aceste detalii afectează viteza mingii. De asemenea, sunt mingi diferite în turneele de Grand Slam, precum și de la un turneu ATP la altul, depinde de producătorul de mingi care sponsorizează evenimentul.

Așa că toate astea afectează. Oamenii nici măcar nu realizează. Dacă nu ești la curent sau nu înțelegi cum funcționează lumea tenisului, atunci nu ești conștient cum aceste mici detalii pot să influențeze sau chiar să schimbe evoluția unui jucător.

 

Citește aici articolul menționat:

Cum au fost “încetinite” aproape toate suprafețele din circuit: Australian Open și Wimbledon sunt mai slow, Roland Garros e mai fast 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi