Opt titluri în cont: Turneul Campionilor e tot mai aproape pentru Horia!

Treizecizero | 27 octombrie 2014

Titlul de la Valencia urcă totalul lui Horia la 24 de titluri și 14 finale

Horia Tecău are experiența multor finale, dar cu siguranță că primul meci jucat la Paris se va simți și trăi ca o mică finală, pentru că el poate asigura calificarea matematică la Turneul Campionilor de dublu. De un sfert de finală la ultimul Masters al anului mai are nevoie perechea Tecău / Rojer pentru obținerea biletelor pentru Londra, acolo unde ar reveni după un an de absență dintre primii opt, dar în care a figurat ca rezervă.

Pasul decisiv a fost făcut în weekend, la Valencia, unde Horia și Jean Julien au câștigat al optulea titlu împreună. A fost 6-4, 6-2 în finala cu Chardy / Anderson, la capătul unui parcurs lin, fără set pierdut în patru meciuri, în care cei doi s-au văzut feriți de perechi de dublu cu vechime. „A fost un tablou greu la început, dar câțiva favoriți au pierdut repede, iar noi am profitat. Am luat fiecare meci la rând și am reușit să ajungem până la capăt și să câștigăm un nou titlu”, a spus Horia. Al treilea titlu de categoria 500 din cele opt.

„Avem o echipă bună, un parteneriat solid, lucrăm foarte bine la antrenamente. Sunt o mulțime de detalii mărunte care fac o echipă bună de dublu. Ca să câștigi opt turnee, înseamnă să ai toate lucrurile puse la punct. Muncim mult, discutăm mereu despre ce putem îmbunătăți, ce putem schimba. Asta ne-a ajutat, de-a lungul anului”, a spus și Jean Julien Rojer.

Titlul de la Valencia urcă totalul lui Horia la 24 de titluri și 14 finale, în vreme ce Rojer are un scor de 17-12 în finale.

Patru locuri mai sunt disponibile pentru Londra, iar Horia și Jean Julien sunt foarte bine poziționați. Ca să facă sfertul de finală de care au nevoie, ei trebuie să câștige un singur meci. Dar ce meci. Cum primul tur e liber, cei doi îi așteaptă în optimi pe învingătorii dintre Chardy / De Schepper și Kubot / Lindstedt. Ultimii, campioni de Slam anul acesta, sunt pe locul 10, dar, deși au parte de regula care dă o șansă în plus câștigătorilor de GS care nu prind un loc în primii opt, Kubot / Lindstedt trebuie să ajungă un tur în plus față de Sock/Pospisil (locul 9), la rândul lor beneficiari ai aceleiași reguli. Cu alte cuvinte, orice meci e capital pentru cei doi. 

Thank you Valencia for title nr8 of the year! @julrojer @atpworldtour @wilsontennis @Queimadelos @ValenciaOpen500

A photo posted by Horia Tecau (@horiatecau) on

 

 

Bilanțul updatat al trofeelor românilor în 2014:

Monica Niculescu, dublu – Shenzen
Monica Niculescu, dublu – Hobart
Florin Mergea, dublu – Vina del Mar
Horia Tecău, dublu – Zagreb
Horia Tecău, dublu – Casablanca
Simona Halep, simplu – Doha
Irina Begu, dublu – Rio
Horia Tecău, dublu – București
Horia Tecău, dublu – Hertogenbosch
Elena Bogdan / Alexandra Cadanțu, dublu – Bucureșt
Simona Halep, simplu – București
Florin Mergea, dublu – Hamburg
Horia Tecău, dublu – Washington
Monica Niculescu, simplu – Guangzhou
Irina Begu, dublu – Seul
Horia Tecău, dublu – Shenzhen
Horia Tecău, dublu – Beijing
Raluca Olaru, dublu – Linz
HORIA TECĂU, dublu – Valencia

Finale:

Horia Tecău, dublu – Rotterdam
Horia Tecău, dublu mixt – Australian Open
Monica Niculescu, dublu – Katowice
Raluca Olaru, dublu – Nurnberg
Simona Halep, simplu – Madrid
SIMONA HALEP, simplu – ROLAND GARROS
Raluca Olaru, dublu – Baku
Sorana Cîrstea, dublu – Tianjin
Irina Begu, simplu – Moscova
SIMONA HALEP, simplu – TURNEUL CAMPIOANELOR, Singapore

Total: 19 trofee / 10 finale

* Alte rezultate importante: Simona Halep, semifinală la Wimbledon, Simona Halep, semifinală la Indian Wells; Florin Mergea, semifinală la Roland Garros (dublu), semifinală la Shanghai (dublu).

  

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi