Of, Sorana! Două mingi de meci, dar a fost învinsă

Adrian Țoca | 13 ianuarie 2012

Of, Sorana! Două mingi de meci, dar a fost învinsă

Turneul de la Hobart a rămas fără românce, după ce ambele jucătoare care rămăseseră în concurs au pierdut în sferturile de finală.

Cea mai dezamăgită trebuie să fie Sorana Cîrstea, care a avut o şansă mare de tot să bifeze prima semifinală a anului chiar de la începutul lui. Într-un meci greu, cu semifinalista de la US Open 2011, Angelique Kerber, românca a început crispat, pierzând primul set la 0.

A dat însă semne de o remarcabilă putere, întorcând cursul meciului în favoarea ei cu un set secund excelent, câştigat cu 6-3. Mai mult, ea a trecut, cu un break în faţă, şi la conducerea decisivului, ajungând în postura de a servi pentru meci la 5-4. Şi totul părea să meargă bine. La 40-15 însă, cu două mingi de meci în mână, Cîrstea n-a putut închide meciul acolo, cruţând-o pe Kerber de eliminare. Şi cum se întâmplă în astfel de situaţii în tenis, lucrurile s-au inversat rapid în defavoarea româncei, care, frustrată de şansa ratată, a cedat şi următoarele 2 game-uri, pierzând partida.

Nici pentru Simona Halep lucrurile n-au mers mai bine. Având-o dincolo de fileu pe favorita principală, puternica belgiancă Yanine Wickmayer, Simo a cedat în două seturi, 6-4, 6-0, într-un meci în care a pierdut ultimele 8 game-uri.

Cele două au plecat de la Hobart cu câte 70 de puncte WTA.

La dublu, însă, lucrurile au mers mai bine pentru românce. Eliminate, anterior, din proba de simplu, Irina Begu şi Monica Niculescu s-au concentrat pe cea de dublu, unde au reuşit să ajungă în semifinale, după ce au eliminat, culmea, tot o româncă. Sorana Cîrstea a fost parte din echipa învinsă, ea făcând pereche cu croata Daria Jurak. Scorul, 6-3, 7-5.

Dacă Monica Niculescu are deja un turneu câştigat la dublu, în 2009, la Budapesta, Irina Begu nu a reuşit încă să triumfe într-un turneu WTA.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi