O răzbună Monica Niculescu pe Sorana?

Adrian Țoca | 16 februarie 2012

O răzbună Monica Niculescu pe Sorana?

A treia confruntare româno-australiană a săptămânii la Doha are o miză mult mai mare: un loc  în semifinalele turneului cu premii în valoare de 2.168.000 de dolari. Deocamdată, scorul acestor meciuri este 1-1, Sorana Cîrstea învingând-o pe Jarmila Gajdosova, înainte de a pierde la compatrioata acesteia, Sam Stosur.

După ce a eliminat două rusoaice, pe Vesnina şi pe Zvonareva, şi o ucraineancă, pe Bondarenko, Monica Niculescu va trebui să o învingă pentru prima dată în carieră pe Stosur dacă vrea să meargă mai departe. Precedentele două meciuri au fost câştigate de campioana de la US Open, ambele jucate în 2009, în săptămâni succesive, la Los Angeles, 6-1, 6-2, respectiv la Stanford, 6-1, 7-5, dar pe vremea aceea Monica nu ajunsese încă la nivelul de acum, când începe să se profileze o prezenţă constantă în fazele superioare ale competiţiilor WTA.

Compania Monicăi în ultimele opt este una selectă, ceea ce face performanţa româncei şi mai relevantă. Dacă va trece şi de Stosur, Niculescu va juca în semifinale cu învingătoarea dintre Bartoli şi Safarova. Pe cealaltă parte de tablou, după ce a eliminat-o pe Simona Halep, scor 6-3, 6-1, liderul mondial Victoria Azarenka va încerca a 15-a victorie succesivă a anului, contra belgiencei Wickmayer. În fine, ultimul sfert le opune pe Radwanska şi pe McHale.

HĂNESCU, ÎNVINS DE ALMAGRO; GALLOVITS, ÎN SFERTURI. Nici a cincea oară n-a fost cu noroc pentru Victor Hănescu, învins iar de Nicolas Almagro. Ca şi la ultima întâlnire directă, românul a luat un set la tiebreak, dar n-a avut răspuns pentru loviturile în forţă şi jocul mai variat al ibericului. Socr 6-3, 6-7, 6-3, şi Nicolas Almagro merge în sferturi la Sao Paulo, acolo unde îl va întâlni pe Carlos Berlocq. Se mai joacă Verdasco – Ramos, L.Mayer – Bellucci şi Volandri – Nalbandian.
În schimb, la Bogota, românca Edina Gallovits a mai trecut un hop, eliminând-o pe favorita principală, Martina Erakovic, 6-4, 6-4. Edina o va întâlni acum pe Mariana Duque-Marino.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi