O campioană în premieră: Sloane Stephens încheie glorios cu Venus, va juca finala cu Madison Keys

Treizecizero | 8 septembrie 2017

Al treilea an la rând când finalistele US Open sunt în această fază în premieră, după Pennetta și Vinci în 2015, Kerber și Pliskova în 2016. Acum a venit rândul lui Sloane Stephens și Madison Keys

US Open este oferit de

Circuitul feminin va propune o nouă campioană de Grand Slam sâmbătă, când Sloane Stephens și Madison Keys, două americance considerate de ani buni capabile de rezultate mari, se vor întâlni în finala US Open. Și pentru a treia oară în acest an, câștigătoarea va fi o jucătoare de cel mult 24 de ani.

Venus Williams, singura jucătoare dintre cele patru semifinaliste care mai câștigase în trecut un titlu de Grand Slam, a pierdut dramatic în semifinale, după ce s-a apropiat la două puncte de victorie și de o a treia finală de Slam în acest an.

Stephens (24 de ani) și Keys (22), bune prietene în afara terenului, își confirmă statutul de jucătoare ale acestei veri de hard – formă la care au ajuns după ce au revenit în urma unor accidentări grave, soldate cu operații la picior (cazul lui Sloane) și la încheietură (Madison). Sloane a jucat semifinale la Toronto și Cincinnati, a pierdut doar trei meciuri (2 cu Simona Halep, 1 cu Caroline Wozniacki) și a adunat 14 victorii. Madison a luat titlul la Stanford și a câștigat 12 meciuri, pierzând doar unul, cu Garbine Muguruza la Cincy, și acela după ce a avut mingi de meci.

După ce și-au împărțit primele două seturi la scor, Sloane și Venus și-au împărțit și schimbările de momentum într-un decisiv în care nivelul de tensiune, dramatism și tenis de mare calitate a crescut brusc și a ajuns neașteptat de sus. Sloane s-a desprins prima la 2-0, Venus a revenit la 3-2, Sloane a trecut în față iar, 4-3 plus serviciul, dar s-a văzut apoi condusă și adusă la acel 4-5, 30-30. A fost momentul unui punct fantastic, care a schimbat soarta meciului: asediată de o Venus în atac complet, în căutarea unei lovituri decisive, Stephens a stat bine în punct și a găsit winnerul cu un rever în lungul liniei impresionant, luând în calcul dificultatea execuției sau importanța și stresul momentului. De acolo, Sloane a luat 10 din următoarele 11 puncte, unele, cu o defensivă incredibilă. Cu toată experiența ei, Venus a acuzat șocul acelui punct și a scăzut mult și fizic, nereușind să mai găsească o cale de a trece mingea de Sloane. Chiar și acel singur punct pe care l-a luat a necesitat o mulțime de mingi de atac.

Finalmente, meciul s-a decis la punctele mai lungi de 9 lovituri, unde Sloane a avut un avantaj de 19-8, comparativ cu cifrele mult mai strânse de la schimburile de 0-4 lovituri (48-52) sau 5-8 lovituri (23-24). De asemenea, inexactitățile lui Venus de la fileu au tras-o mult în urmă pe veterană, adesea surprinsă de lupta și felul în care Sloane a agățat mingi ca și pierdute.

Sloane își continuă astfel una dintre cele mai impresionante reveniri de după o accidentare, iar saltul ei de peste 900 de locuri în clasament o va duce pe 22, sau pe 17, în caz de titlu. Post-accidentare, Sloane s-a întors ca o jucătoare mult schimbată în bine, constantă, cu o construcție a punctului remarcabilă, cu o adâncime și înălțime a loviturilor greu de contracarat.

Eliminarea lui Venus înseamnă, de asemenea, că Simona Halep rămâne pe locul 2 în clasamentul oficial care va fi publicat luni, la doar 65 de puncte în spatele noului lider, Garbine Muguruza.

A doua semifinală a fost una fără istoric: Madison a dominat-o categoric pe Coco Vandeweghe: 6-1, 6-2 în 68 de minute aproape fără cusur pentru Keys, care a încheiat meciul cu 25 de lovituri direct câștigătoare și doar 8 erori. Vandeweghe, care rămâne cu satisfacția prezenței în a doua semifinală de Slam anul acesta, n-a fost niciodată în meci.

Singurele emoții pentru Madison au fost date de durerile la piciorul drept; la 4-1 în setul doi, ea a primit îngrijiri în afara terenului.

Azi se joacă semifinalele masculine: Kevin Anderson – Pablo Carreno Busta (23:00, ora Ro) și Rafael Nadal – Juan Martin Del Potro (2:00). De la 19:00, Horia Tecău și Jean Julien Rojer joacă finala US Open de dublu, cu Feliciano Lopez / Marc Lopez.

 

***

În noul Shop 30-0 ai o ofertă specială, valabilă doar pe perioada US Open, la un preț avantajos: un pachet revistă 30-0 Pe Curat 2017 + tricou „Vam10s”. Numărul pachetelor rămase disponibile este limitat.

Sau îți poți lua doar tricoul, fără revistă. De aici.

Aruncă un ochi în Noul 30-0 Shop aici

 

***

Doar până pe 11 septembrie ai noile tricouri 30-0 „My Forehand” și „Play Hard” la un preț special.

Fă o precomandă AICI – pentru My Forehand

 

Fă o precomandă AICI – pentru „Play Hard”

 

 

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi