Fast
Alte vești proaste pentru Rafa

Nadal absentează de la Indian Wells și Miami, țintește o recuperare completă pentru sezonul de zgură

Treizecizero | 2 martie 2018

Rafa Nadal își continuă un trend nefericit, acela de a alterna anii săi glorioși cu perioade în care sănătatea îi joacă feste. După ce s-a retras în ultimul moment din turneul de la Acapulco, cel care ar fi trebuit să însemne revenirea sa post-accidentarea de la Melbourne, Rafa a aflat că accidentarea suferită la șold în Australia și agravată în Mexic îl pune în imposibilitatea de a juca la Indian Wells și Miami.

Ca atare, spaniolul și-a anunțat în această seară retragerea de la ambele turnee din martie. Rafa își concentrează astfel eforturile pentru sezonul de zgură, cu Roland Garros încă o dată prioritatea numărul 1 pentru el.

De când a câștigat US Open, Rafa a avut mai mereu probleme fizice. A câștigat titlul la Beijing și a ajuns în finală la Shanghai, dar apoi s-a retras de la Basel, înainte de sferturile de la Paris și s-a retras înainte de runda a doua a grupelor la Turneul Campionilor – toate cu probleme la genunchi. A sărit apoi peste Brisbane, iar efortul pentru a-și grăbi recuperarea la timp pentru Melbourne a avut ca efect accidentarea suferită la șold și care l-a obligat să se retragă în sfertul cu Marin Cilic. Apoi, retragerile de la Acapulco, Indian Wells și Miami.

Revenirea lui este acum prognozată pentru Monte Carlo.

„Din păcate, accidentarea suferită la Acapulco este în aceeași parte a corpului precum cea de la Melbourne. Am nevoie să mă recuperez, de aceea nu voi putea juca la IW și Miami. E foarte dificil să nu pot juca aceste turnee. O să-mi fie dor de voi și sper să pot reveni la aceste turnee în 2019”, a scris Rafa pe contul său de socializare.

Printre altele, Rafa va rata astfel ultima ediție a turneului de la Miami desfășurată la Key Biscayne (acesta se va muta începând cu 2019) și va rămâne fără titlu în Florida, turneu pe care încă nu l-a câștigat.

Absența lui Nadal completează același tablou al accidentărilor pe care circuitul masculin îl afișează de câteva luni bune. Zilele trecute, Stan Wawrinka anunțase că va sări, de asemenea, peste Indian Wells și Miami, încercând să se recupereze mai bine după operația la genunchi. Aparițiile lui Stan în aceste prime două luni ale sezonului au fost neconcludente, el suferind câteva înfrângeri la jucători slab-cotați.

 

Veștile sunt ceva mai bune în ce-i privește pe ceilalți doi absenți de calibru. Novak Djokovic, care ar fi suferit o intervenție chirurgicală la braț după Australian Open, se recuperează, iar potrivit presei sârbe, țintește o revenire la Miami.

Andy Murray, la rândul său, are vești mai bune. Potrivit BBC, recuperarea lui Andy, care s-a operat la șold chiar la Melbourne, după ce prezența sa la Australian Open a devenit imposibilă, merge înaintea planului. Murray se antrenează la sală acum și crede că va putea intra în antrenamente serioase în aprilie și chiar ia în calcul să revină pe teren în mai. Inițial, Andy estimase o revenire în circuit în sezonul de iarbă.

***

 

Ofertă de neratat în Shop-ul 30-0!

30 la sută OFF între 1-8 martie pentru orice tricou pentru femei

Între 1-8 martie, primești 30 la sută reducere în Shop pentru produsele dedicate femeilor din Shop-ul Treizecizero. Adică tricouri, dar și orice bundle sau produs de print* (*excepție).

Folosește codul WOMEN30LOVE în căsuța „Aplică cupon” și primești reducerea.

Plus: fiecare doamnă sau domnișoară care face o comandă primește un cadou!