Monica Niculescu, serie impecabilă la Guangzhou! Va juca a patra finală a carierei

Treizecizero | 19 septembrie 2014

Monica Niculescu, ce serie de victorii la Guangzhou! Va juca a patra finală a carierei

Nici al patrulea meci consecutiv jucat pe căldura de la Guangzhou nu a încurcat-o prea tare pe Monica Niculescu. După ce pierduse doar 11 game-uri în precedentele trei întâlniri, câștigate cu B. Jovanovski, M. Doi și M. Puig, Monica a câștigat la fel de clar și cu surpriza din China, Yafan Wang, un wildcard care o învinsese pe Sam Stosur în primul tur. Românca s-a impus cu 6-0, 6-2, în o oră și 14 minute, și s-a calificat în prima finală a sezonului și a patra a carierei.

Primul set a curs într-o singură direcție: Niculescu a fructificat trei din trei șanse de break și a câștigat toate punctele jucate cu primul serviciu, contra unei adversare evident neobișnuite cu stilul de joc al româncei. Wang a început mai bine setul secund și a făcut break, desprinzându-se la 2-0. Dar au urmat alte șase game-uri la rând câștigate de Moni, care a încheiat meciul cu 72 la sută procentaj pe primul serviciu.

În finală, Monica va avea o opoziție mult mai puternică: este vorba de Alize Cornet, o jucătoare cunoscută pentru felul în care se agață de fiecare punct. Cel mai probabil va urma o altă întâlnire foarte lungă și solicitantă, la fel ca la ultima lor partidă, cea din turul 1 de la Australian Open 2012, când Monica s-a impus în trei seturi, după mai bine de trei ore de joc: 5-7, 6-0, 6-3. 

Alize a rămas singurul cap de serie în turneu încă de la finalul turului inaugural. Traseul ei până în finală le-a inclus pe Putintseva, Peer, Hsieh și Timea Bacsinszky, în semifinale. Sezonul jucătoarei franceze este dominat de titlul de la Katowice, pe hard, unde a trecut și de Radwanska, de finala de la Dubai, unde a cedat cu Venus, sau de cele două (!) victorii cu Serena Williams, la Dubai și la Wimbledon. Cornet ocupă locul 22.

Există și o consecință cumva nedorită a parcursului foarte lung de la Guangzhou: Niculescu a trebuit să abandoneze în primul tur al calificărilor de la Wuhan, unde ar fi trebuit să o întâlnească pe cehoiaca Pliskova, un meci programat la foarte puțin timp după încheierea semifinalei cu Wang. Tot în calificările de la Wuhan, Sorana Cîrstea a pierdut meciul din primul tur cu Zarina Diyas, 7-6, 6-4. 

Niculescu are în palmares un singur titlu WTA la simplu, cel câștigat la Florianopolis, în 2013. Ea a pierdut primele două finale ale carierei, jucate de fiecare dată în Luxemburg (2011, cu Azarenka, 2012, cu Venus Williams). 

Monica va reintra în Top 50 indiferent de rezultatul finalei: pe locul 49 dacă va pierde și pe locul 41 dacă va reuși titlul. Este a 21-a finală românească a anului în circuitele profesioniste, unul dintre cei mai de succes ani din toate timpurile pentru tenisul românesc.

Finala Niculescu – Cornet se joacă sâmbătă dimineața, de la ora 6:00, ora României. De la ora 9:30, la Seul, Irina Begu și Lara Arruabarrena joacă în semifinalele de dublu, împotriva perechii Kirilenko/Wickmayer.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi