Monica Niculescu se oprește în turul al treilea, învinsă în tiebreak-ul decisivului de Brady

Radu Marina | 2 septembrie 2017

Traseul Monicăi Niculescu pe tabloul de simplu s-a încheiat, și odată cu ea, și prezența jucătoarelor din România la simplu. Moni a pierdut un meci strâns cu americanca Jennifer Brady, 6-4, 3-6, 7-6 (3), ratând de puțin egalarea celei mai bune performanțe personale la New York. Brady o va întâlni pentru un loc în sferturi pe Karolina Pliskova, care a trecut azi de Shuai Zhang (3-6, 7-5, 6-4), după ce a salvat o minge de meci.

US Open este oferit de

Monica Niculescu e învinsă de Jennifer Brady într-un meci de mai bine de 2 ore, în care a fost sclipitoare pe alocuri și a revenit de fiecare dată în cele trei seturi; însă, pe final, jucătoarea mai curajoasă și cu inițiativă în momentele importante a avut câștig de cauză.

E o înfrângerea grea pentru Moni, mai ales că a fost un meci în care mereu a trebuit să vină din urmă. Ea a avut o revenire importantă de la 3-6, 1-3, a reușit, printre altele, și o serie de 11 puncte consecutive, iar apoi în decisiv a revenit din nou de la dezavantajul unui break. Ea rămâne cu cel mai bun rezultat la un Slam în acest an, cu victoria solidă la Kristina Mladenovic și cu jocul încântător arătat pe alocuri astăzi.

La cum a început meciul, era greu de anticipat că va urma un astfel de maraton de peste 2 ore, cu o grămadă de hot shot-uri, schimburi intense și multă calitate de ambele părți. Brady a început ca din pușcă; a dominat de pe baseline cu forehand-ul și a reușit winnere din orice poziție, iar serviciul ei părea de netrecut. În doar câteva minute, Monica era condusă cu 0-5.

Treptat, a intrat în meci, a început să găsească ceva breșe în jocul americancei, a căutat tot mai des reverul ei, a chemat-o la fileu des cu scurte și a reușit să mai recupereze din diferență, doar că așa cum a făcut tot meciul în momentele importante, Brady a găsit de fiecare dată cea mai bună lovitură, a fost atentă și a reușită să închidă primul set cu 6-3, oprind seria de 3 game-uri la rând a româncei.

Deși era clar că Monica e în meci și simte mult mai bine mingea, nici în începutul setului doi nu s-a reflectat în scor. Brady a continuat să fie foarte sigură cu forehand-ul, și-a ajustat mai mereu loviturile și a preluat din nou conducerea. De la 0-2 si mai apoi 2-3, Monica a construit punct cu punct, a avut răbdare, s-a luptat pentru absolut fiecare minge, a acceptat super loviturile americancei venite de pe forehand, a luat-o de la capăt, a construit din nou și a reușit să recupereze break-ul la 2-3 după un game enorm. A fost un game care parcă i-a dat aripi Monicăi; în game-ul următor, ea a salvat o minge de break cu un passing shot de rever perfect, a condus pentru prima dată în meci și părea că debordează de încredere, reușind niște puncte pur și simplu și senzaționale: două scurte și un lob și urma să servească pentru setul doi. Aici însă, Monica a fost pasivă, a așteptat mai mult greșeala, iar asta a costat-o, ratând și o minge de set. S-a revanșat însă în game-ul următor, când a reușit să închidă setul pe serviciul americancei la a 5-a minge de set, de asemenea după un game în care a luptat eroic pentru fiecare minge, iar reverul (a avut peste 15 winnere față de doar 2 în primul set) și jocul la fileu (a pierdut doar 4 puncte) au fost la un nivel foarte înalt. De fapt, datorită acestui plus de agresivitate a reușit să intre în meci și să țină piept jocului foarte inspirat al americancei.

Decisivul i-a aparținut din nou lui Brady, care s-a dus rapid la 2-0 pe fondul unui joc curajos și atent la fileu. Monica avea din nou de recuperat. Încă o dată, reverul și jocul la fileu au scos-o din încurcătură. De la 3-4, Monica a fost excelentă la ambele capitole; au fost serii de retururi câștigatoare venite de pe rever, scurte și voleuri executate impecabil, iar punctul de la 5-5 merită revăzut; o defensivă extraordinară a Monicăi, care a fost pe tot terenul, s-a agățat de orice minge și a intuit de fiecare dată unde urmează să trimită Brady. Acest super punct nu a ajutat-o prea mult; imediat după el, Niculescu a pierdut 4 puncte la rând, iar Brady urma să servească pentru meci. Moni a fost acolo, nu a cedat, a continuat seria de hot shot-uri printre care și o scurtă din retur care i-a rupt pantofii lui Jennifer, și a reușit din nou să revină. Dar în tiebreak Monica nu a mai gasit resurse, a părut fără energie iar Brady a jucat curajos toate punctele, mai mereu a venit către fileu, unde a câștigat trei puncte mari, a încercat să pună presiune, iar cu forehand-ul a dominat de pe linia de fund.

 

Ar fi fost a treia optime de finală la un Slam pentru Moni, care reușește în sfârșit un Slam fără probleme de sănătate și adună câteva puncte care să mai balanseze pierderile de mai devreme din an. Ea continuă la dublu, unde-i prezentă în turul al doilea. Sorana Cîrstea și Sara Sorribes Torno sunt în turul al treilea, la fel ca și Horia Tecău și Jean Julien Rojer pe tabloul de dublu masculin.

https://twitter.com/usopen/status/904078664656179200

***

 

Apreciezi conținutul de pe 30-0? Ia-ți și 30-0 Pe Curat, Ediția 2017. Mai mult conținut de calitate, în peste 120 de pagini cu eroii tăi preferați din tenis.

Printre altele, articole dedicate Simonei Halep, portrete și interviuri exclusive cu jucători români, articole-reportaj de la Paris și Londra, eseuri despre ciudatele năravuri pe care le scoate tenisul la suprafață pe teren, despre perechea de jucători care a schimbat fața tenisului la început de secol XXI sau o povestire despre o conspirație tenebroasă care are urmări neașteptate la Roland Garros.

Ia-ți revista 30-0 Pe Curat, Ediția 2017 – din Noul Shop 30-0. Beneficiezi de oferte speciale și combinații avantajoase ca preț între produsele 30-0.

 

 

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi