Fast
Nu un sfert, ci două

Monica Niculescu revine într-un sfert de Slam la dublu după cinci ani

Treizecizero | 11 iulie 2017
Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Monica Niculescu avea în palmares câte un sfert de finală la dublu la Australian Open (2012) și la Roland Garros (2010). La cinci ani de la ultima prezență în ultimele opt, reușită la Melbourne alături de Irina Begu, Moni reușește un sfert de Slam și la Wimbledon, alături de Hao-Ching Chan. Cele două le-au învins pe Haddad-Maia/Konjuh într-un meci strâns, de două ore, decis la mare luptă pe final.

Niculescu/Chan (favorite 9) au avut un set-point în primul, dar nu l-au luat, iar tiebreak-ul le-a scăpat repede din control. Monica și Hao-Ching au făcut câte două break-uri în seturile doi și trei, închizându-l pe cel decisiv după ce au salvat alte două mingi de break.

Pentru un loc în semifinale, Niculescu/Chan, care au preluat culoarul favoritelor 1, retrasele Mattek-Sands și Safarova, le vor întâlni pe Bellis și Vondrousova, cele două tinere jucătoare care au impresionat anul acesta la simplu și care au ajuns până în sferturi fără să cedeze vreun set. Afară de cel pierdut acum, Monica și Hao-Ching mai cedaseră unul în primul tur, când le-au învins pe Raluca Olaru și Veronica Cepede-Royg.

Este pentru al doilea Slam consecutiv când avem cel puțin o reprezentantă în sferturile de la dublu feminin, după ce la Paris au ajuns în ultimele opt atât Raluca Olaru, cât și Irina Begu.

Cu acest rezultat, Monica e sigură de urcarea până pe 19 în ierarhia WTA de dublu.

Din păcate, la dublu masculin, Florin Mergea și Aisam Qureshi au pierdut cu Kubot/Melo, după ce au condus cu 2-0 la seturi, 6-7, 4-6, 6-1, 6-4, 6-2.

 

*

Îți place conținutul de pe 30-0? Asigură-te că-l citești și pe cel din 30-0 pe curat, Ediția de vară 2017. Mai multe detalii despre cuprins, aici. O poți cumpăra de aici.