Fast
Moni, în semifinale!

Monica Niculescu obține cel mai bun rezultat la dublu, va juca pentru un loc în finala Wimbledon!

Treizecizero | 12 iulie 2017
Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Pe undeva, aproape că e de mirare că Monica nu a ajuns mai devreme într-o semifinală de dublu, dacă ne gândim la palmaresul ei, la abilitățile ei la dublu și la versatilitatea pe care a arătat-o de-a lungul timpului. Plus ușurința de a se adapta cu succes alături de numeroase colege. Dar ea a rectificat această aberație azi, reușind calificarea în prima semifinală de dublu la un Grand Slam.

Ea și Hao-Ching Chan, favorite 9 la acest turneu, le-au învins pe promițătoarele Bellis/Vondrousova, 6-3, 6-4 și vor juca vineri, pentru un loc în finală, cu surprinzătoarea pereche Voracova/Ninomiya (Cehia/Japonia), care le-au învins pe mai titratele Kuznetsova/Mladenovic, 6-4, 6-4.

Monica a jucat excelent azi, foarte sigură pe serviciu (nu și-a pierdut nicio servă) și decisivă la fileu. Pe serviciul ei s-au închis ambele seturi. Tot ea a salvat cu un rever în lung de linie o minge de break în primul game, apoi a avut reflexe importante la fileu în momente cheie, care au rupt repede echilibrul setului întâi.

Iar când Bellis/Vondrousova au încercat un comeback pe final de set și s-au apropiat la 5-3, 15-30, Monica a făcut un efort să ajungă o minge grea și a obținut eroare. Apoi, punctul următor, a jucat un voleu dificil și l-a urmărit cu drive de rever, obținând mingea de set. Un singur break a fost suficient în al doilea, și cu toate că tinerele lor adversare au fost mai prezente decât în primul set, Chan și Niculescu aveau să sărbătorească victoria, după 67 de minute de la început. Moni a reacționat pe măsură, cu zâmbetul ei molipsitor și cu aceeași exuberanță pe care sperăm să o mai vedem de două ori în această săptămână.

Până acum, cele mai bune rezultate reușite în Slamuri de Monica la dublu erau sferturile de finală jucate la Australian Open (2012, alături de Irina Begu) și la Roland Garros (2010).

*

Îți place conținutul de pe 30-0? Asigură-te că-l citești și pe cel din 30-0 pe curat, Ediția de vară 2017. Mai multe detalii despre cuprins, aici. O poți cumpăra de aici.