Monica Niculescu merge în turul 3: A învins-o şi pe Parmentier, urmează Wozniacki!

Adrian Țoca | 18 ianuarie 2012

Monica Niculescu merge în turul 3: A învins-o şi pe Parmentier, urmează Wozniacki!

Avem cel puţin o româncă în turul 3 al turneului feminin de la Melbourne, după ce Monica Niculescu a mai depăşit o adversară din Franţa. Românca o eliminase în turul 1 pe Alize Cornet, la capătul unui meci epuizant din punct de vedere mental, dar asta n-a împiedicat-o să îşi mai treacă în cont o victimă tot din Hexagon.

Favorită 31, Monica a cedat manşa inaugurală a disputei cu Pauline Parmentier, 4-6, însă a revenit, egalând la seturi cu scor simetric în manşa secundă, 6-4. Decisivul  a fost un galop de sănătate pentru Monica. Scăpată de emoţii şi eliberată de presiune, Niculescu s-a impus cu 6-1 şi a obţinut biletele pentru turul 3, acolo unde se va întâlni cu liderul mondial şi favorita principală a turneului, daneza Caroline Wozniacki.

Cele două s-au mai întâlnit în două rânduri, de fiecare dată câştigând lejer Caroline. Primul meci datează tocmai din 2006, într-un challenger la Istanbul, 6-4, 6-0 pe indoor hard, iar al doilea, în 2008, la New Haven, pe hard, un dublu 6-3 pentru Wozniacki.

Este al doilea turneu consecutiv de Mare Şlem în care Niculescu atinge (cel puţin) turul 3. A 32-a jucătoare a lumii a reuşit performanţa carierei la US Open 2011, când a ajuns până în turul 4.

 Dublu: Victorie pentru Dulgheru, eşec pentru Sorana

A început şi proba de dublu la AO, cu rezultate amestecate pentru românce. Alexandra Dulgheru, care face pereche cu Virginie Razzano, a câştigat 6-4, 6-0 în faţa perechii Arn – Savchuk. Sorana Cîrstea a fost eliminată însă. Dublul Cîrstea-Safarova a pierdut, 6-2, 4-6, 4-6, în faţa cuplului Grandin -Uhlirova.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi