Fast
Notabil din turneele săptămânii

Monica Niculescu încearcă o nouă finală la dublu; Genie Bouchard pierde într-un ITF

Treizecizero | 15 aprilie 2017

Biel

Pentru românce n-a fost un turneu bun: Sorana Cîrstea și Monica Niculescu au fost eliminate în turul întâi, învinse de Vekic, respectiv Mertens. Monica a mers însă bine la dublu, unde, alături de S.W. Hsieh, joacă azi pentru calificarea în finală, versus Golubic/Kr.Pliskova.

Pe tabloul de simplu, tentativa de revenire a Belindei Bencic a mai întâmpinat un obstacol (eliminată în turul întâi), ca și cea a Carlei Suarez Navarro (scoasă în turul al doilea). Favorita 1, Barbora Strycova, o întâlnește pe Vondrousova în semi, iar Annet Kontaveit a luat cu ea jocul bun de la Miami și a ajuns până în semifinale (victorii cu Watson, Rodina și Mertens), unde se confruntă cu Sasnovich.

Bogota

Două specialiste de zgură se înfruntă pentru titlul turneului columbian. Lara Arruabarrena și Francesca Schiavone. Veterana italiană a arătat în această săptămână de ce nu s-a retras până acum: pentru că se distrează. După ce a învins-o pe Patricia Țig în turul unu (6-3, 6-4), Schiavone a făcut bun uz de wildcard-ul primit, eliminându-le pe favoritele 1 și 3, Bertens și Larsson, în drumul spre finală. Pentru Francesca, aflată la ultimul sezon, e prima finală după 14 luni.

Houston

Ernesto Escobedo, un american de 20 de ani, a reușit victoria carierei în sferturi, trecând de John Isner în trei tiebreak-uri, în ciuda celor 35 de ași trimiși de Isner. Prima lui semifinală a carierei i-l aduce pe brazilianul Bellucci. Escobedo e cel mai tânăr semifinalist de la Houston din 2002, când un Andy Roddick, un puști de 19 ani, îi învingea pe Guillermo Coria și pe Pete Sampras ca să ia titlul. Jack Sock vs Feliciano Lopez și Steve Johnson – Fernando Verdasco vor decide cealaltă semifinală.

Marrakech

Sezonul de zgură al lui Grigor Dimitrov n-a început grozav, el fiind eliminat din primul meci, de către un jucător de pe locul 385. Firește, asta capătă alte dimensiuni când numele jucătorului de pe locul 385 este Tommy Robredo. Fost jucător de Top 10, Robredo a avut prea multe accidentări în ultimii patru ani ca să poată susține un clasament rezonabil. Robredo a pierdut apoi la Paire, care-l va întâlni în prima semifinală pe Kohlschreiber. Borna Coric și Jiri Vesely se întâlnesc în a doua.

În semifinalele de dublu, Florin Mergea și Aisam Qureshi au pierdut în semifinale la Granollers/Lopez: 7-6, 6-7, 10-4.

ITF

Nu e de la nivel WTA, însă nu-i mai puțin interesant. Ideea lui Eugenie Bouchard de a lua un wildcard la un turneu ITF, pentru a strânge câteva meciuri și a-și recăpăta încrederea, s-a terminat deloc plăcut: Genie a fost învinsă în sferturile de la Indian Harbour Beach de Victoria Duval, cu un remarcabil 6-0, 6-3.

Duval (896), la rândul ei o poveste de urmărit, încearcă să-și reia drumul spre Top 100 după ce a fost diagnosticată cu limfomul Hodgkin în 2014 și e la primul ei turneu de la o apariție la Wimbledon, anul trecut.

Genie, pe locul 56, jucase primul ei ITF în patru ani.