Monica Niculescu găsește iar inspirație în Asia, titlul de la Seul poate fi câștigat de o româncă pentru al doilea an la rând

Treizecizero | 24 septembrie 2016

Într-un an remarcabil la dublu, Monica Niculescu găsește în sfârșit și succesul la simplu: va juca împotriva Larei Arruabarrena pentru al treilea titlu al carierei

După o vară cu o serie de rezultate excelente la dublu, Monica Niculescu punctează puternic și la simplu; este la un pas distanță de a câștiga al treilea titlu al carierei. Anterior, Monica a mai câștigat la Florianopolis, în 2013 și la Guangzhou, în 2014.

De altfel, apropo de acel ultim titlu de acum doi ani, există similitudini între cele două trasee. În ambele ocazii, Monica a trecut impresionant prin tablou în drum spre finală. Atunci a cedat doar 13 game-uri în drum spre finală, acum a pierdut cu patru mai mult. Nici adversara din semifinale nu i-a putut opune o rezistență remarcabilă. Revelația de la Australian Open, Shuai Zhang, a avut nevoie de șapte game-uri ca să apară pe tabelă și de tot atâtea servicii ca să-și țină serva, pentru 4-3 în setul al doilea. A fost și unica ocazie în care chinezoaica și-a făcut serviciul; la 4-4 Monica a făcut din nou break și a servit apoi cu încredere pentru victorie și finală: 6-0, 6-4 în o oră și 16 minute, după un meci în care a controlat ritmul cu varietatea loviturilor și a ținut-o pe Zhang pe picior greșit.

Nu va fi o finală românească nici de această dată; după un traseu în care a trecut de Erakovic, Flipkens și Sorribes Tormo, Patricia Țig a rămas fără resurse în semifinala cu Lara Arruabarrena, cu care a pierdut clar, 6-1, 6-2 în o oră fără două minute.

Niculescu și Arruabarrena s-au mai întâlnit în două ocazii, victoriile fiind împărțite. Lara a câștigat pe zgură, la Marbella în 2011, în vreme ce Monica a câștigat pe hardul de la Washington, în 2015.

Monica va reintra în Top 50 cu punctele de la Seul și ar putea urca până pe 41 cu o victorie în finala de mâine. Patricia, care trece săptămâna viitoare la Tashkent, urcă pe 116. La rândul ei, Niculescu nu joacă săptămâna viitoare.

O victorie a Monicăi ar însemna că turneul de la Seul este câștigat pentru al doilea an la rând de o româncă, după triumful Irinei Begu din sezonul trecut.

Titlurile și finalele românilor în 2016, ATP și WTA, simplu și dublu

Titluri

Simona Halep – București
Simona Halep – Madrid
Simona Halep – Montreal
Monica Niculescu – Shenzhen (dublu)
Monica Niculescu – Washington (dublu)
Monica Niculescu – New Haven (dublu)
Andreea Mitu – Istanbul (dublu)
Andreea Mitu – Bastad (dublu)
Florin Mergea și Horia Tecău – București (dublu)
Horia Tecău – Madrid (dublu)
Irina Begu – Florianopolis

Finale

Alexandra Cadanțu – București (dublu)
Raluca Olaru – Rabat (dublu)
Florin Mergea – Madrid (dublu)
Florin Mergea – Sydney (dublu)
Horia Tecău – Australian Open (dublu mixt)
Simona Halep și Monica Niculescu – Montreal (dublu)
Horia Tecău – Cincinnati (dublu)
Monica Niculescu – Seul – urmează să se dispute

PLUS: Medalia olimpică de argint câștigată de Horia Tecău și Florin Mergea

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi