Monica Niculescu câștigă al doilea titlu de dublu al verii, de data asta alături de Sania Mirza, urcă în Top 15 mondial

Treizecizero | 28 august 2016

Monica mai câștigase titlul la Washington, alături de Yanine Wickmayer și jucase finala la Montreal, împreună cu Simona Halep. Ele două au și cele mai multe titluri câștigate anul acesta dintre români, câte 3. Bilanțul românesc pe 2016 (simplu + dublu, ATP + WTA) se întremează serios. El este acum la 11 titluri și 7 finale, plus medalia olimpică de argint a perechii Tecău/Mergea.

Monica Niculescu își confirmă statutul de una dintre cele mai ușor adaptabile dintre jucătoarele excelente de dublu ale circuitului. Ceea ce impresionează la ea, printre multe alte lucruri, este ușurința cu care găsește succesul, indiferent de numele celei cu care face echipă sau de timpul petrecut împreună cu aceasta pe teren. Când partenera este numărul 1 din lume la dublu, lucrurile merg și mai bine. Așa că Monica a sărbătorit în seara asta, la New Haven, un nou succes în circuitul nord-american de hard, unul dintre segmentele ei preferate ale anului. După titlul câștigat la Washington, alături de Yanine Wickmayer, și parcursul excelent de la Montreal alături de Simona Halep, oprit doar în finală, Monica reușește să câștige trofeul Premier de la New Haven, într-o săptămână în care a făcut pereche cu Sania Mirza. Cele două au câștigat finala cu Bondarenko/Chuang, 7-5, 6-5; anterior trecuseră de Chirico/Riske, de Jurak/Rodionova și, în semifinale, de favoritele 3, Srebotnik/Klepac (10-8 în decisiv), singurul meci din această săptămână în care au cedat un set.

În vreme ce Mirza ajunge la al 39-lea titlu de dublu și își confirmă locul 1, pe care îl ocupă acum singură, după întreruperea parteneriatului cu Martina Hingis, Monica Niculescu ajunge la al 7-lea ei trofeu de dublu, marcând cu succes finala cu numărul 20 jucată la dublu în WTA. Trei trofee au venit anul acesta; pe lângă cele deja enumerate, Monica mai câștigase la Shenzhen, alături de Vania King, partenera ei de la US Open, de săptămâna viitoare.

Titlul o saltă de mâine pe locul 15 în clasamentul de dublu, cea mai bună clasare a carierei. Continuă astfel un sezon excelent pe hard pentru români: titlul Simonei de la Montreal, semifinala ei de la Cincy, titlul Irinei de la Florianopolis, finala de dublu de la Cincy a lui Horia, cele trei finale cu două titluri ale Monicăi și, bineînțeles, medalia de argint a lui Horia și Florin la Rio.

Monica a povestit că a întrebat-o pe Sania la Cincinnati dacă e interesată să joace împreună săptămâna aceasta; cele două jucaseră ultima oară în 2010: “Mă gândeam eu că ar vrea să joace săptămâna asta. Am câștigat, deci sunt fericită că am întrebat-o”, a spus Monica. “Ne știm de mult timp, iar jocurile noastre se potrivesc destul de bine, ceea ce îți dă încredere. Ne-am găsit ritmul imediat. E întotdeauna plăcut să câștigi un titlu înainte de un Slam, pentru că mai ia din presiune. De fapt, nu aveam de gând să joc săptămâna aceasta, dar când Monica m-a întrebat, m-am gândit că putem câștiga titlul împreună”, a spus și Sania.

Titlul la simplu de la New Haven i-a revenit favoritei 1, Agnieszkăi Radwanska, poloneza trecând în finală de Elina Svitolina, 6-1, 7-6, după un parcurs în care le-a eliminat, pe rând, pe Ostapenko, Flipkenks și Kvitova. Aga își consolidează astfel locul 4, în fața Simonei Halep, și se păstrează pe lista scurtă a jucătoarelor care pot prelua locul 1 de la Serena Williams după US Open, alături de Angie Kerber și Garbine Muguruza.

 

 

Titlurile și finalele românilor în 2016, ATP și WTA, simplu și dublu

Titluri

Simona Halep – București
Simona Halep – Madrid
Simona Halep – Montreal
Monica Niculescu – Shenzhen (dublu)
Monica Niculescu – Washington (dublu)
Monica Niculescu – New Haven (dublu)
Andreea Mitu – Istanbul (dublu)
Andreea Mitu – Bastad (dublu)
Florin Mergea și Horia Tecău – București (dublu)
Horia Tecău – Madrid (dublu)
Irina Begu – Florianopolis

Finale

Alexandra Cadanțu – București (dublu)
Raluca Olaru – Rabat (dublu)
Florin Mergea – Madrid (dublu)
Florin Mergea – Sydney (dublu)
Horia Tecău – Australian Open (dublu mixt)
Simona Halep și Monica Niculescu – Montreal (dublu)
Horia Tecău – Cincinnati (dublu)

PLUS: Medalia olimpică de argint câștigată de Horia Tecău și Florin Mergea

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi