Fast
Moni are șansa revanșei

Monica Niculescu adună victoriile la Hobart, se califică în sferturi

Radu Marina | 10 ianuarie 2018

Monica Niculescu revine în sferturi la Hobart, după 6-4, 6-2 cu Varvara Lepchenko și urmează să o întâlnească pentru un loc în semifinale pe Elise Mertens, în reeditarea finalei de anul trecut. Victoria de azi mai înseamnă și faptul că Monica nu va ieși din top 100.  Cu o adversară vizibil incomodată de stilul Monicăi (a fost a patra înfrângere consecutivă în fața Monicăi), meciul a curs doar într-o singură direcție. Monica a început cu break, și deși pe la mijlocul setului s-a văzut egalată și mai apoi condusă cu 4-3 și 30-0, lucrurile au revenit rapid la normal.

Odată ieșită din momentul mai dificil de la 3-4, Monica a continuat să o deranjeze pe adversară cu slice-urile de forehand, lovituri pe care Lepchenko nu a putut să le gestioneze mai deloc (fie lovea departe, fie mult prea înghesuit). De asemenea, Moni și-a încurcat oponenta cu scurtele extrem de eficiente și cu accelerările de pe rever cu care a reușit mai mereu să o surprindă pe Lepchenko. Cu alte cuvinte, nu a lăsat-o pe Lepchenko sub nicio formă să intre cumva în meci. Au fost câteva mici semne în începutul de meci, când americanca a părut foarte agresivă pe retur, reușind rebreak-ul și preluând conducerea meciului, dar treptat s-a revenit la același joc care i-a convenit de minune Monicăi: mingi moi, fără multă viteză și o agresivitate a adversarei pe care a putut-o gestioana exact așa cum a vrut pentru a o forța să greșească.

Cu primul set câștigat, lucrurile au mers din bine în foarte bine în setul doi pentru Moni. A început cu break și în setul doi, pe care nu l-a mai cedat până la final, și-a făcut cu ușurință serviciul de fiecare dată (a pierdut doar 5 puncte cu prima servă), iar spre final a mai reușit un break, cu care a închis definitiv socotelile.

Cu victoria de azi, Monica ajunge la 4 victorii consecutive la Hobart, fără set pierdut și fără să piardă mai mult de 4 game-uri pe set. E un turneu la care Monica se simte bine: în nouă apariții, a ajuns de patru ori în sferturi.

Foarte bine însă stă și următoarea ei adversară, Elise Mertens, care nu a pierdut niciun set în ultimele 10 meciuri câștigate la Hobart, turneu pe care ea îl consideră ca “locul unde a început totul”. Aici a reușit belgianca primul titlul WTA și intrarea în top 100.

 

***

Nou! Am lansat „Simona de păstrat”, un album foto.

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului.

Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți iei un exemplar de aici. 

 

În Shop sunt ultimele tricouri disponibile din 30-0 Onederful, tricourile care marchează un moment istoric: prima jucătoare din România clasată pe locul 1 în lume! 

Vezi detaliile și cumpără Onederful de AICI 

Vezi detaliile și cumpără Onederful Black de AICI