Fast
Simona s-a antrenat pe Chatrier

Momentul acela în care un pic de noroc ar fi binevenit. Simona: „Șansele sunt 50 / 50 pentru Roland Garros”

Camelia Butuligă | 24 mai 2017

Simona Halep a anunțat azi pe contul său de Instagram că a sosit mai devreme la Paris pentru tratament la glezna dreaptă, afectată după ce a căzut în finala de la Roma pierdută contra Elinei Svitolina.

Fotografii: Jimmie48Photography

 

”Imaginea RMN arată că am un ligament rupt. Fac tot ce se poate pentru a fi gata la timp pentru Roland Garros. Doctorii spun că șansele sunt 50/50 la această oră, dar că am făcut progrese mari de duminică. Vă mulțumesc pentru susținerea din ultimele săptămâni. Rămânem optimiști. Cu drag, Simo.” – este mesajul de pe pagina de Instagram a Simonei.

E pentru prima dată când Simona are probleme la glezna dreaptă. La cea stângă (pe care aterizează după serviciu) a mai avut probleme în trecut, cu tendonul lui Ahile.

Simona a folosit cuvântul ”torn”, care se traduce cu ”rupt”. În engleză, mai există și cuvântul ”ruptured”, care semnifică același lucru. ”Torn ligament”, spre deosebire de ”ruptured ligament”, poate să fie rupt parțial sau total. Deci singura întrebare este dacă ruptura este parțială sau totală. Probabil este doar parțială, dacă doctorii i-au dat șanse să joace în cinci zile și are deja voie să se antreneze ușor. Cât de parțială este și cât de repede se poate vindeca, astea sunt cele două lucruri pentru care va trebui să așteptăm și să vedem.

Simona a fost pe Chatrier, puțin după prânz, pentru o sesiune ușoară de antrenament cu Darren Cahill. Rene Denfeld spune că glezna este bandajată, dar că Simona joacă schimburi în cros, care nu-i solicită deplasarea și că loviturile arată foarte bine.

Arriving early in Paris for treatment. The MRI scan shows a torn ligament from the fall in Roma. I’m keeping my fingers crossed for RG and will do everything possible to be ready. Doctors say it’s 50/50 at the moment but it’s made good improvement since Sunday. Thank you for all of the support the last few weeks. We are remaining very positive 💪😊😘 Love, Simo

A post shared by Simona Halep (@simonahalep) on

În finala de la Roma, Simona și-a prins piciorul în zgură și a căzut la 5-2 pentru ea în primul set. Ulterior, la conferință, ea a spus că a mai simțit o dată aceeași gleznă la 3-5 în setul secund, moment din care a decis să nu-și mai asume niciun risc în continuarea finalei, în același timp neluând în calcul ideea de a abandona.

Roland Garros începe duminică, dar Simona poate fi programată în primul tur chiar și luni sau marți.