Mihaela Buzărnescu nu găsește soluția cu Petra Kvitova, se oprește în semifinale la Birmingham

Radu Marina | 23 iunie 2018

Campioana de anul trecut nu i-a lăsat nici timp, nici soluții Mihaelei, pe care a învins-o în două seturi scurte, 6-3, 6-2: a noua victorie la rând pe aceste terenuri de la Birmingham, a 36-a de la începutul anului, cu una mai mult decât Simona Halep.

După excelentul meci reușit cu Svitolina, Mihaela a primit o sarcină chiar mai complicată în semifinale: să treci de Kvitova pe iarbă – iată o încercare serioasă pentru oricine!

Iar tenisul rămâne, înainte de orice, un sport al matchup-urilor: așa cum Mihaela e un coșmar pentru Svitolina, Kvitova este un obstacol complicat pentru Mihaela.

*

Mihaela Buzărnescu n-a putut găsi, nici de data asta, prea multe răspunsuri în fața Petrei Kvitova, fiind învinsă, 6-3, 6-2 în semifinalele turneului de la Birmingham. Dar la trasul liniei, după această săptămână, Mihaela rămâne cu încă un turneu reușit: a treia semifinală WTA a anului, prima la un turneu Premier, a treia victorie vs. top 10 și un nou career high ranking de săptămâna viitoare (28).

Într-un meci cu Petra Kvitova pe iarbă foarte puține lucruri depind de adversară, și am văzut asta încă o dată azi. Dacă pe zgură sau hard mai poți mișca și o poți scoate din zona ei de confort cu ușurință, fiind vulnerabilă în destule momente, pe iarbă, nu îți lasă la îndemână multe opțiuni. Tenisul ei se potrivește atât de bine acestei suprafețe încât, pentru a o învinge, e nevoie să se întâmple ceva ieșit din tiparul unei zile obișnuite; fie ea să fie într-una din acele zile când nu-i merge nimic, fie adversara să se găsească într-o zi de grație, fie să aibă în față o adversară care se simte la fel de bine pe iarbă și o poate învinge cu propriile ei arme. Pe scurt, vorbim de o dublă câștigătoare la Wimbledon și una din cele mai bune jucătoare pe iarbă din ultimii ani.

Astăzi n-am avut niciunul din cazurile de mai sus. Am avut-o într-o parte pe Kvitova, care a fost intangibilă – așa cum e de regulă în fazele finale ale turneelor – și o Mihaela care a venit tot timpul din urmă și a încercat din răsputeri să-și facă cumva loc în meci.

Cu excepția începutului de meci, când Mihaela a dat ceva semne încurajatoare, având șanse de break și reușind să recupereze un break la 3-1, totul a mers doar în direcția Petrei. De fapt, ceea ce s-a schimbat de la 3-1 în primul set și până la finalul meciului a fost nivelul Petrei: al Mihaelei a rămas constant, al Petrei a urcat prea sus. Caz în care, deznodământul nu avea cum să fie altfel. Când Kvitova joacă atât de agresiv și exact, nu îți rămân prea multe lucruri de făcut. Cu acele lovituri grele, foarte puternice și teribil de precise pe care le reușește din aproape orice poziție își sufocă adversara și nu-i dă niciun ritm, nici măcar timp să greșească (Miki a încheiat primul set cu doar cinci erori). Impresia generală a fost că Petrei îi place tipul de mingi pe care le primește de la Mihaela, mingi care uneori au fost prea drepte și puternice și asta i-a convenit de minune cehoaicei, care se hrănește din astfel de mingi și iubește tipul acesta de tenis în viteză, cu mult ritm.

Mihaela se pregătește acum pentru Eastbourne, acolo unde va juca în primul tur cu Shuai Peng și ar putea-o întâlni în turul doi pe Kiki Bertens. Tot la Eastbourne mai sunt prezente Irina Begu, care începe cu Camila Giorgi, și Sorana Cîrstea, care se vede cu Anastasia Pavlyuchenkova.

 

https://twitter.com/WTA/status/1010521400518443008

Foto: Jimmie48 Photography

 

***

Simona Halep este, de acum, campioană de Grand Slam. O performanță istorică, a cărei însemnătate merită contextualizată. Cu șase ani de experiență în spate, echipa Treizecizero s-a pregătit pentru a putea pune în pagină Povestea Primului Slam. Nu o rata!

“Simona Halep. Povestea Primului Slam” este, la fel ca toate celelalte apariții editoriale Treizecizero, o revistă atent îngrijită, un produs premium de pus în colecție. Dedicată unei performanțe unice, publicația este o combinație între cuvânt și fotografie, între frumusețea detaliilor de atmosferă, profunzimea analizelor și emoția imaginilor. Ea oferă o imagine amplă asupra drumului parcurs de Simona Halep pentru cucerirea Primului Slam: apariția în elită, ratările premergătoare marelui triumf, oamenii care i-au fost alături și, bineînțeles, punctul culminant – turneul la care s-a petrecut totul.

Precomandă revista de aici.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi