Mihaela Buzărnescu, despre meciul din Fed Cup: „Vreau să câștigăm! Îmi doresc să-i facem pe suporteri mândri”

Andreea Giuclea | 16 aprilie 2018

Mihaela Buzărnescu este noutatea echipei României de Fed Cup pentru meciul cu Elveția. Înainte de Cluj, ne-a spus că abia așteaptă să experimenteze atmosfera grozavă de la meciurile de acasă ale României.

Mihaela Buzărnescu, una dintre poveștile frumoase ale tenisului românesc din ultimii ani, revine în această săptămână în echipa de Fed Cup a României, adăugându-și astfel o nouă experiență frumoasă pe o listă tot mai lungă. După apariții în turneele importante, calificări pe tablourile de Slam și prezența într-o finală de turneu WTA, Mihaela se alătură în weekend Simonei Halep, Soranei Cîrstea și Irinei Begu sub culorile României pentru meciul de baraj cu Elveția. O victorie readuce echipa României în Grupa Mondială a Fed Cup. E ceea ce Mihaela ne-a spus că își dorește mult.

„Vreau să câștigăm! Asta îmi doresc, să-i facem pe suporteri să fie mândri de noi și de țara noastră și sper că se va întâmpla”, a spus Mihaela, într-o discuție cu Lead.

Mihaela a mai jucat de câteva ori în Fed Cup, prima apariție datând din 2006.

„Mă bucur că fac parte din echipa de Fed Cup, am mai jucat de vreo cinci ori când eram mai tânără și am văzut că atmosfera e foarte frumoasă, mai ales în ultimii ani, când se joacă la noi în țară. Întotdeauna mi-a plăcut să ajut țara. Aș fi vrut să particip și data trecută (n.a. la meciul din februarie, cu Canada), dar era riscant pentru că eram prima în calificări la Doha și riscam să nu intru pe tablou, dacă mergeam la Fed Cup. Aflam abia vineri seară și sâmbătă începea și turneul, și Fed Cup, unde nu se știa dacă joc. Riscam să nu joc niciunul. Până la urmă a fost ok pentru mine, am intrat pe tablou direct, ultima, pentru că n-a cerut cineva din top 20 wildcard și de aceea am reușit, altfel nu intram. Și am și mers trei tururi, a fost ok, chiar m-a ajutat mult. Acum e cam aceași problemă cu turneul de la Stuttgart de săptămâna cealaltă, unde sunt a doua pentru tabloul principal și nu m-am înscris în calificări din cauza Fed Cup-ului. Dacă nu se mai retrag două jucătoare de pe tabloul principal n-am nicio șansă să joc acolo, dar am ales Fed Cup”, a spus Mihaela. La Doha ea a reușit și prima ei victorie la o jucătoare de Top 10, învingând-o pe Jelena Ostapenko.

„Am înțeles de la fete, când ne-am întâlnit la Doha, că a fost incredibilă atmosfera la Cluj, că oamenii sunt atât de ahtiați după tenis și vin și te susțin și mă bucur, sunt tare curioasă, sper să fie frumos. De când am început și eu să joc WTA mă întâlnesc mai des cu fetele la turnee, înainte era mai greu, eu jucând turnee ITF”, a adăugat ea.

Mihaela se bucură din plin de ceea ce trăiește acum în circuit: „Mă simt împlinită, mi-am dorit de mică să ajung aici, să joc la nivelul ăsta, să fac parte din categoria aceasta de sportivi. Îmi doresc să rămân cât mai mult la nivelul acesta. Nu a fost ușor să ajung aici și mă bucur că după atâția ani se vede rodul muncii mele.”

Jucătoarea, acum pe locul 40 în lume (a patra româncă a momentului), a răspuns și unei curiozități a fanilor referitoare la programul ei, aproape fără pauză în ultima jumătate de an. „Mă ajută mai mult să joc turnee, nu simt foarte mult nevoia de odihnă, jucând mai multe meciuri simt că mi-e mai ok. Îmi doresc să joc cât mai mult la nivelul ăsta, mă simt ok fizic și vreau să profit, am avut destulă pauză”, a spus Mihaela Buzărnescu, cu referire la problemele de sănătate care au precedat ascensiunea ei spectaculoasă.

România – Elveția se joacă în weekend, la Sala Polivalentă din Cluj, câștigătoarea urmând să participe în Grupa Mondială, ediția 2019.

*

Scurt și cuprinzător. Primește primăvara cu reducerile din Shop-ul 30-0: până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi