Mihaela Buzărnescu confirmă cu cel mai important rezultat al carierei; ajunge în sferturi la Linz

Radu Marina | 11 octombrie 2017

Mihaela și-a garantat astfel intrarea în top 100 de săptămâna viitoare. E o nouă premieră pentru ea, una care îi va permite din sezonul viitor să acceadă direct pe tabloul principal la turneele de Grand Slam dar și la destule turnee WTA.

După ce ieri a reușit să treacă de Anett Kontaveit, favorită 4 la Linz, Mihaela Buzărnescu mai bifează o victorie solidă contra croatei Ajla Tomjlanovic, reușind astfel cel mai important rezultat al carierei. Este primul ei sfert de finală într-un turneu WTA, rezultat cu care Mihaela și-a garantat intrarea în top 100 de săptămâna viitoare. E o nouă premieră pentru ea, una care îi va permite din sezonul viitor să acceadă direct pe tabloul principal la turneele de Grand Slam dar și la destule turnee WTA.

Pentru Buzărnescu, turneul de la Linz este primul turneu WTA pe care îl joacă în acest an, iar parcursul reușit aici este cu adevărat remarcabil. A trecut de trei meciuri în calificări (unde nu a pierdut niciun set), iar pe tabloul principal a reușit 2 victorii notabile împotriva unor adversare solide, incomode, și cu mult mai multă experiență la acest nivel. Faptul că Mihaela a reușit să se apropie de Top 100 jucând exclusiv turnee ITF arată încă o dată efortul extraordinar depus în acest an, în care a trecut de 50 de victorii.

În meciul de azi cu Tomljanovic a arătat multă claritate în joc și nu a lăsat să o afecteze revenirea croatei din primul set, când de la 4-2, Mihaela a pierdut 4 game-uri la rând. Așa că a luat-o de la capăt în setul doi, a început din nou să construiască cu multă răbdare, iar cu ajutorul serviciul și-a ușurat mult munca.

A fost un set doi foarte echilibrat, fără niciun break, ceea ce nu se întâmplă prea des într-un meci de fete, iar Mihaela a răspuns de fiecare dată impecabil la orice minge de break avută de Tomljanovic (a salvat în total 5 mingi de break). Ajunsă în tiebreak, Buzărnescu a jucat ireproșabil: precis, eficient și foarte exactă în tot ce a încercat, reușind astfel să lege 6 puncte consecutive în tiebreak pentru a duce meciul în decisiv.

Decisivul i-a aparținut în totalitate Mihaelei. Păstrând același nivel intens și foarte ridicat din tiebreak, Buzărnescu a reușit repede break-ul în setul decisiv și s-a desprins la 5-0, asta pe fondul aceluiași joc foarte bine închegat, fluid, cu multe lovituri curate. Iar cu ajutorul defensivei a săpat destul de mult în încrederea croatei, care nu a fost neapărat în cea mai bună formă fizică (după setul doi a cerut intervenția trainerului pentru o problemă la încheietură).

Pe lângă asta, Mihaela a prins-o des pe picior greșit pe Tomljanovic cu acele schimbări de direcție venite de pe forehand, un forehand care pare o lovitură destul de specială; nu e o lovitură care îi aduce winner după winner, dar reușește să schimbe repede direcțiile, ceea ce o face greu de citit. Am văzut des asta astăzi, când Tomljanovic a părut mai mereu surprinsă de modul cum vine minge din forehand-ul româncei. Următoarea adversară pentru Mihaela va fi  învingătoarea meciului Belinda Bencic – Lara Arruabarrena. Dintre cele două, Mihaela a întâlnit-o doar pe Arruabarrena, învingând-o în ultimul lor meci direct.

Tot astăzi, Sorana Cîrstea s-a calificat în optimi după o victorie în două seturi la Alison Van Uytvanck, iar pentru un loc în sferturi o va întâlni pe Natalia Vikhlyantseva.

 

***

Noile tricouri 30-0  sunt acum pe stoc!
„My Forehand” și „Play Hard” sunt disponibile.

Ia-le din Shop 30-0:

 

My Forehand

 

„Play Hard”

 

 

Fă-ți o bucurie sau ia cuiva drag un cadou din Noul 30-0 Shop, aici

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi