Mihaela Buzărnescu cedează la Roma, locul ei printre capii de serie la RG e în dubiu

Radu Marina | 14 mai 2018

Roma, ziua 1 Mihaela nu trece de Zhang Mihaela Buzărnescu a fost învinsă, 6-3, 7-6 de Shuai Zhang, chinezoaica obținând a treia victorie în fața româncei din tot atâtea întâlniri. Mihaela a avut avantaj și a condus cu break în ambele seturi. În primul set, a început excelent, a condus cu 3-1, dar a pierdut […]

Roma, ziua 1

Mihaela nu trece de Zhang

Mihaela Buzărnescu a fost învinsă, 6-3, 7-6 de Shuai Zhang, chinezoaica obținând a treia victorie în fața româncei din tot atâtea întâlniri. Mihaela a avut avantaj și a condus cu break în ambele seturi. În primul set, a început excelent, a condus cu 3-1, dar a pierdut 5 game-uri la rând. În setul doi a condus cu 4-2, a fost egalată la 4, s-a redresat la timp și a preluat din nou conducerea la 5-4, fiind la două puncte de a trimite setul în decisiv. N-a reușit, având momente în care fie a fost mult prea pasivă și s-a văzut dominată clar de chinezoaică, fie prea agresivă, ceea ce a dus la multe erori. Această alternanță și fragmentare a jocului s-a simțit din plin în tiebreak, acolo unde nu a putut lega deloc loviturile.

Pentru Mihaela urmează turneul de la Strasbourg, ultimul test înainte de Roland Garros. Înfrângerea de la Roma lasă sub semnul întrebării prezența ei printre capii de serie la Paris, obiectivul pe care și-l propusese îndrăzneț încă din Australia. Totul depinde acum de rezultatele pe care le vor înregistra jucătoarele care o urmează în clasament; Mihaela e pe 31 în live.

Simona se va revedea cu Osaka

De asemenea, s-a stabilit și adversara Simonei Halep din turul doi: va fi Naomi Osaka, care a trecut categoric, 6-0, 6-3 de Victoria Azarenka. Va fi a cincea întâlnire între cele două (3-1 la H2H pentru Simona) și deja a treia anul acesta. Simona a câștigat clar la Australian Open, dar Osaka s-a revanșat la fel de clar în semifinalele Indian Wells. Pe zgură s-a jucat un singur meci, chiar primul, câștigat de Simona la Paris, în 2016.

Meciul se joacă miercuri. Marți intră în turneu Sorana Cîrstea (vs Danielle Collins) și Irina Begu (vs Shuai Peng).

Tot pe partea Simonei, Carla Suarez Navarro a ieșit deja din turneu, învinsă net de Donna Vekic (6-1, 6-2), iar Madison Keys a trecut de Pavlyuchenkova. Dintre Madison și Donna s-ar alege adversara Simonei din turul al treilea.

Novak are o oportunitate

Pe tabloul principal al băieților, Novak Djokovic a debutat cu o victorie confortabilă, 6-1, 6-3 cu Alexander Dolgopolov, după o evoluție curată, fără pași greșiți și foarte solid cu serviciul. A fost cel mai curat meci făcut de Djokovic de la revenirea sa: fără fluctuații, foarte constant și bine așezat în teren.

Următorul meci va fi cu învingătorul meciului Nikoloz Basilashvili – Filippo Baldi, ambii veniți din calificări. Indiferent de adversar, e un meci care pare la îndemâna sârbului; un meci numai bun de a mai adaugă încă o victorie și a mai acumula puțină încredere.

Într-un tweet:

https://twitter.com/MariaSharapova/status/995995610720489472

https://twitter.com/InteBNLdItalia/status/996085108456206337

 

***

„My Forehand is Better Than Yours!”, „Play Hard, Get Dirty” și „Vam10s” – sunt parte din oferta primăverii în Shop-ul 30-0! Disponibile acum la 55 de lei, ofertă valabilă un timp limitat! Grăbește-te ca să mai prinzi mărimea pe care ți-o dorești!

*

În Shop ai reduceri de primăvară, de până la 40 la sută!

Primește primăvara cu reducerile din Shop-ul 30-0: până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi