Miami, turneul masculin: toată lumea vrea o nouă finală Fed – Delpo

Radu Marina | 20 martie 2018

Ultima ediție a turneului de la Miami în actuala locație are multe incertitudini pe tabloul masculin: va regăsi Federer drumul spre un titlu după ce l-a scăpat printre degete pe precedentul? Va reuși Del Potro să câștige din nou? Ce se va întâmpla cu Djokovic de data asta? Și ce face restul plutonului, în condițiile în care tablourile continuă să ofere multe oportunități?

Dacă data trecută, la tragerea la sorți de la Indian Wells a tabloului masculin, întrebarea era ,,cine îl oprește pe Federer?”, acum, după finala imensă de acum câteva zile, întrebările firești ar fi: ,,încă un Fed – Delpo în finală ?” sau ,,poate face Del Potro Sunshine Double” ? Tabloul permite ca cei doi să se reîntâlnească în finală, dar până acolo amândoi au de tras, Del Potro un pic mai mult chiar.

Federer. Finala pierdută la Indian Wells înseamnă că Federer va trebui să ajungă cel puțin până în sferturi la Miami pentru a-și păstra poziția de lider în clasament. Până acolo, traseul lui nu-i nici dezastruos, nici musai floare la ureche: începe cu un jucător din calificări, s-ar putea întâlni în turul trei cu Fernando Verdasco (Federer conduce cu 6-0 la H2H), iar în optimi ar putea juca cu Pablo Carreno-Busta (1-0 la H2H pentru Federer) sau Adrian Mannarino. În sferturi s-ar putea vedea cu Kevin Anderson (Fed conduce cu 4-0 la întâlnirile directe), Tomas Berdych (20-6) sau chiar Kyle Edmund, care nu trebuie scos din calcule.

Lucrurile s-ar putea complica în semifinale, acolo unde sunt șanse să se întâlnească cu Nick Kyrgios, care dă semne de revenire după accidentarea la cot, sau Alexander Zverev, care are parte de un meci tare în turul doi, urmând a juca cu învingătorul meciului Stefanos Tsitsipas – Daniil Medvedev. Și ne reamintim cu toții cât de spectaculos, dar și greu, a fost meciul de anul trecut dintre Federer și Kyrgios de la Miami.

Tot pe partea de tabloul a lui Federer mai sunt Jack Sock, cu un sezon foarte slab până acum, și Borna Coric, care joacă probabil cel mai bun tenis al carierei în acest moment. Cei doi se pot întâlni în turul trei.

Del Potro. Juan Martin e proaspăt campion la Indian Wells și este pentru prima dată din 2012 (Viena, Basel) în situția de a fi câștigat două titluri la rând: Acapulco și Indian Wells. Dar la Miami, Del Potro are de tras serios.

În turul doi se va întâlni cu Yuichi Sugita (2-0 la H2H pentru Delpo) sau Robin Hasse (4-0), iar din turul trei începe greul: un potențial tur trei cu Kei Nishikori (5-2), urmat de un tur patru cu Novak Djokovic, care joacă în turul doi cu învingătorul meciului Misha Zverev – Benoit Paire.

În ceea ce îl privește pe Djokovic, sunt mai multe întrebări decât răspunsuri pentru el în acest moment. Ce e cert e că se simte bine și durerile au dispărut. Și tot un lucru cert e și faptul că atât timp cât va avea cateva meciuri în spate, lucrurile vor deveni și mai clare pentru el.

Dacă Del Potro reușește să ajungă în sferturi, se poate reîntâlni cu Milos Raonic sau Grigor Dimitrov (posibil tur trei cu Richard Gasquet).

Alții. În partea de jos a tabloului, Marin Cilic e favorit doi și are un tur doi deloc facil, cu învingătorul meciului Taylor Fritz (vine după un tur patru reușit la Indian Wells) – Pierre-Hugues Herbert. Tot aici e și Andrey Rublev, care se poate întâlni în turul trei cu Cilic, urmând ca apoi învingătorul să se întâlnească în optimi cu John Isner sau Gilles Muller.

De urmărit este și David Goffin, care revine după accidentarea suferită la ochi în meciul cu Grigor Dimitrov la Rotterdam. Belgianul începe cu învingătorul meciului Ryan Harrison – Joao Sousa, s-ar putea întâlni cu Feliciano Lopez în turul trei, în optimi ar putea urma Hyeon Chung sau Roberto Bautista Agut, iar în sferturi Marin Cilic.

Români. Singurul român prezent pe tabloul principal la simplu e Marius Copil. El îl va întâlni în primul tur pe Mikhail Kukushkin, cel care l-a învins de două ori în trei meciuri până acum, ultimul fiind în 2015, la Brisbane cu victoria lui Kukushkin în trei seturi. În turul doi urmează Karen Khachanov.

Pe tabloul de dublu, care urmează să se tragă, vor fi prezenți Horia Tecău și Jean-Julien Rojer.

Meciuri de urmărit în turul 1. Stefanos Tsitsipas vs. Daniil Medvedev, Denis Shapovalov vs. Victor Troicki, Taylor Fritz vs. Pierre – Hugues Herbert, Ivo Karlovic vs. Vasek Pospisil, Jareld Donaldson vs. Marcos Baghdatis.

Despre tabloul feminin, AICI.

 

Nou în 30-0 Shop

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune momente din cariera liderului mondial – se întoarce în ediția a doua! Primul tiraj s-a epuizat, așa că am pregătit un al doilea tipar. Și, ca de obicei, am pregătit și câteva bunătăți extra 🙂

Noua ediție vine cu:

– conținut nou;
– 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum, cu peste 120 de imagini realizate de unii dintre cei mai buni fotoreporteri din lume;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți un exemplar de AICI. Poate fi un cadou perfect sau un obiect de colecție, de o valoare emoțională aparte peste ani!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi