Miami: Sorana Cîrstea avansează în optimi după ce o învinge categoric pe favorita 6, Angelique Kerber

Camelia Butuligă | 24 martie 2013

Miami: Sorana Cîrstea avansează în optimi după ce o învinge categoric pe favorita 6, Angelique Kerber

Soare orbitor şi vânt care sufla în rafale. Plus umiditatea marcă înregistrată Miami. Nu cele mai bune condiţii pentru tenis, şi mai ales pentru tenisul Soranei Cîrstea, care nu îngăduie o marjă de eroare prea mare. Dac-ar fi fost să favorizeze pe cineva, vântul o favoriza pe Kerber şi loviturile ei liftate. Dar vântul şi restricţiile pe care acesta le-a impus au ajutat în mod paradoxal jocul Soranei mai mult decât pe cel al lui Kerber. Sorana a părut că-şi compactează swing-ul loviturilor şi a adoptat o tactică foarte inteligentă împotriva jucătoarelor ca Angelique, care au nevoie ca adversarele să le creeze spaţii şi unghiuri: a ţintuit-o pe nemţoaică în spatele terenului cu lovituri adânci pe mijloc. Sorana a profitat de asemena de servciul doi slab al lui Kerber şi a păşit agresiv în teren pe retur, mai ales în setul doi.  

După un prim schimb de break-uri, setul întâi a mers cu serviciul, până când Sorana a avut la 3-2 o triplă şansă de break pe serviciul lui Kerber: de la 0-40, Kerber a purces să câştige  următoarele cinci mingi consecutive şi game-ul. După o asemena şansă pierdută de a face break, e pericol să-ţi pierzi tu serviciul din cauza dezamăgirii. Dar Sorana şi-a făcut serviciul următor salvând trei mingi de break şi încheind game-ul cu un as. Apoi la 5-4 a făcut un break la zero pentru a lua setul întâi cu 6-4.

Kerber nu prea a părut în apele ei tot meciul. Nu ştiu dacă a fost deranjată de condiţiile dificile de joc şi loviturile puternice ale Soranei sau dacă a mai avut şi alte probleme, dar nemţoiaca nu a arătat tenacitatea ei obişnuită în schimburi şi nu a alergat parcă cu acelaşi spor cu care aleargă de obicei. Setul doi  a continuat în aceeaşi notă, cu o Kerber copleşită pierzându-şi serviciul imediat şi cu Sorana continuând să lovească puternic dar la o distanţă sigură de linii şi folosind fiecare şansă de a păşi în teren şi de a face punct. În tot setul doi Sorana n-a făcut decât 2 greşeli neforţate. 6-4 6-0 în mai puţin de o oră.

După meci, Sorana a declarat: „Condiţiile de joc au fost dure. A fost greu pentru amândouă, dar am jucat solid”. Solid este un cuvânt bun pentru performanţa Soranei de azi. A gestionat bine vântul, adversara, dar şi propriul joc, atât de dinamic încât poate să-i scape uneori de sub control.

“Am încercat să mă țin de planul de joc pe care antrenorul meu mi l-a dat și totul a mers cum mi-am dorit. Să fiu sinceră, nu m-am așteptat la nimic special când a început turneul, pentru că niciodată n-am jucat prea grozav la Miami. Dar am muncit și am luptat mult în fiecare meci. E foarte bine să vezi că apar și rezultatele când muncești atât de mult. Îți oferă motivație să mergi mai departe și să muncești în continuare. Iubesc sportul acesta și momente precum cel de azi”, a mai spus Sorana, care se află la a noua victorie a carierei la o jucătoare de top 10.

Următoarea adversară este Jelena Jankovic, care a trecut într-un meci greu de Nadia Petrova (7-6(7), 6-4, în 2 ore şi 16 minute). Jankovic se chinuie să iasă dintr-o pasă proastă prelungită şi dă semne că e în revenire, dar este departe de forma din perioada ei de glorie. Sorana are o şansă serioasă, mai ales că jocul lui Jankovic este similar cu al lui Kerber: counterpuncher, bazat pe alergat şi apărare. Dacă trece de Jankovic, pe care a învins-o în două meciuri dintre cele trei directe jucate până acum, în sferturi ar putea juca cu câştigătoarea dintre Alize Cornet şi Vinci. Tabloul e foarte promiţător. Baftă mare şi să sperăm că va bate vântul în fiecare zi! :)

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi

Miami: Sorana Cîrstea avansează în optimi după ce o învinge categoric pe favorita 6, Angelique Kerber

Camelia Butuligă | 24 martie 2013

Miami: Sorana Cîrstea avansează în optimi după ce o învinge categoric pe favorita 6, Angelique Kerber