Mastersul surprizelor: fără Nadal, plutonul va pune mâna pe trofeul de la Paris. Marele învins, Delpo

Radu Marina | 4 noiembrie 2017

Mastersul de la Paris își continuă tradiția de a produce campioni surprinzători: patru prezențe neașteptate în semifinale, fiecare cu mizele și poveștile lui. Benneteau caută primul titlu al carierei când retragerea îi bate la ușă, Krajinovic încearcă o surpriză de proporții, iar Isner și Sock joacă pentru calificarea la Londra.

Cu victoria obținută în fața lui Juan Martin Del Potro (6-4, 6-7, 6-4), John Isner păstrează șanse mari de a se califica în premieră la Turneul Campionilor și are nevoie acum de titlu la Paris pentru a fi sigur de calificare. În schimb, pentru Delpo înfrângerea suferită înseamnă că argentinianul e scos definitiv din calculele pentru calificare. Asta, în ciuda unui final de sezon în forță, cu titlul câștigat la Stochkolm, finala de la Basel și semifinala de la Shanghai.

Parcursul excelent avut de Isner săptămâna aceasta cu victoria la Schwartzman, revenirea de la 2-5 în decisiv cu Dimitrov și succesul obținut în fața lui Delpo, care venea cu un plus mare de încredere (după ultimele rezultate) și motivație (o victorie azi l-ar fi calificat la Londra) nu e deloc întâmplătoare. Mastersul de la Paris e turneul unde Isner se simte foarte bine; de-a lungul anilor a reușit performanțe notabile aici. Anul trecut pierdea finala cu Andy Murray, a mai jucat o semifinală (2011) și un sfert de finală (2015).

Americanul spunea la finalul meciului că a ajuns la Paris fără nicio așteptare, fără să se gândească la Londra; ba chiar se gândea mai mult la ce va face când se va termina turneul și se va întoarce acasă. Și tot el spunea că revenirea din meciul cu Dimitrov l-a făcut mai încrezător, iar astăzi a intrat pe teren știind că poate juca foarte bine. Acest plus de încredere s-a văzut pe tot parcursul meciului cu Del Potro. Într-un meci în care ambii au avut procentaje impresionante cu serviciul, totul a fost pe muchie de cuțit, iar cel care a jucat mai curajos în momentele importante a fost Isner. La 5-4 în primul set, americanul a fructificat prima minge de break avută jucând foarte agresiv. În decisiv a profitat imediat de câteva ezitări ale argentinianului la 2-1, reușind un break suficient pentru a câștiga meciul, având în vedere că a pierdut doar 6 puncte cu serviciul în decisiv.

Următorul adversar pentru american va fi Filip Krajinovic care a ajuns în semifinale după retragerea lui Rafa Nadal cauzată de o problemă avută la genunchiul drept. Krajinovic vine din calificări, iar săptămâna aceasta i-a învins pe Sugita, Querry și Mahut, reușind prin calificarea în semifinale cel mai important rezultat al carierei sale.

Tot cu o săptămână de vis este și Julien Benneteu. Francezul a anunțat la începutul turneului că aceasta va fi ultima lui prezență la turneul de la Paris, urmând să se retragă la anul, iar până acum totul merge ideal. În continuare fără titlu ATP, Benny are o săptămână incredibilă: a reușit să se califice în prima lui semifinală din carieră la un turneu Masters, prima semifinală după mai bine de trei ani și a obținut primele victorii vs. top 10 (Goffin și Cilic) din 2014 încoace.

În meciul cu Cilic, francezul a dat totul pe teren; a luptat pentru absolut fiecare minge, a fost dispus să alerge, să se agațe de orice mică șansă și i-a testat serios răbdarea lui Cilic cu un joc de contraatac perfect. A rezistat bine în raliuri, l-a obligat pe Cilic să forțeze și să fie din ce în ce mai agresiv și i-a căutat constant reverul, lovitura care l-a trădat pe croat și i-a adus multe erori.

Benneteau reușește astfel să își continue povestea și își crează un final cu adevărat special, reușind cel mai mare rezultat al carierei sale  chiar la Paris iar pentru un loc în finală va juca cu Jack Sock, care a trecut de Fernando Verdasco, 6-7, 6-2, 6-3.

Pe tabloul de dublu, Horia Tecău și Jean-Julien Roger își continuă o a doua jumătate de sezon excelentă. Cei doi s-au calificat în semifinale după o victorie solidă la frații Bryan (6-1, 7-5) și urmează să întâlnească echipa Ivan Dodig/ Marcel Granollers.

***

Sărbătorește locul 1 cu tricourile 30-0 Onederful

Tricourile care sărbătoresc un moment istoric pentru tenisul românesc sunt în Shop, așa cum au fost votate de cititorii 30-0.

Ia-ți „Onederful” – preferatul publicului – și „Onederful Black”

 

Cumpără Onederful de AICI 

Cumpără Onederful Black de AICI

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi