Mardy Fish a imitat gestul făcut de Serena la US Open. Cu acelaşi rezultat

Adrian Țoca | 13 martie 2012

Mardy Fish a imitat gestul făcut de Serena la US Open. Cu acelaşi rezultat

Episodul petrecut anul trecut, în finala fetelor de la US Open dintre Serena Williams şi Sam Stosur, când Serena a fost penalizată cu un punct pentru că a strigat “Come on!” înainte ca mingea să cadă, a fost replicat aproape la perfecţie la Indian Wells, culmea, tot între un american şi un australian, în meciul din turul 3 dintre Mardy Fish şi Matthew Ebden, jucător venit din calificări. 

Ca şi Serena, şi-a exprimat bucuria realizării unui punct greu fără să mai aştepte ca mingea să cadă de două ori. Ebden n-ar fi ajuns-o la timp oricum, dar a reclamat momentul şi cum regula e clară, arbitrul a decis să dea punct în favoarea australianului.

Deznodământul, acelaşi în ambele cazuri: nervi din partea celui penalizat, discuţii nesfârşite cu arbitrul, frustrare, greşeli în lanţ în punctele următoare şi, într-un final, înfrângere.

Singura diferenţă între cele două exemple a fost dată de momentul în care s-a întâmplat incidentul. Dacă la Serena a fost la începutul setului secund, pentru Fish a venit într-un moment infinit mai dureros. Punctul dat pe tavă lui Ebden i-a oferit acestuia o minge de break, la scorul de 6-3, 4-4 în favoarea australianului. Numărul 91 mondial l-a fructificat imediat, câştigând şi următoarele 4 puncte, şi, odată cu ele, meciul.

Furios, Fish l-a salutat la fileu pe Ebden, dar a refuzat să dea mâna cu arbitrul.

Încă o surpriză mare la Indian Wells, aşadar, turneu presărat cu o mulţime de rezultate neprevăzute şi răsturnări de situaţii, şi încă un moment foarte slab pentru Mardy Fish, al cărui sezon capătă o turnură cu adevărat urâtă. Practic, în afară de rezultatul bun din Cupa Davis, contra Elveţiei, 2012 a avut numai dezamăgiri pentru cel mai bine clasat american: eliminat în turul 2 la Australian Open, eliminat, ruşinos, de numărul 388 în lume la acel moment, Albano Olivetti, eveniment petrecut la Marseille, turul 2 la Dubai şi acum eliminare timpurie la Indian Wells.

“Cu siguranţă că sunt într-un moment foarte, foarte slab”, a conchis Fish, la final.

Video: Faimosul “incident Serena” de la US Open 2011

 

Victorii consistente pentru Djokovic şi Isner

Liderul mondial, Novak Djokovic, a părut să aibă iar ceva probleme cu căldura în timpul meciului cu Kevin Anderson, mai cu seamă în timpul unui game interminabil, jucat în primul set, la 2-2 pe serviciul lui, şi care a durat 14 minute. De acolo însă, Nole s-a desprins, câştigând clar, 6-2, 6-3. Pablo Andujar, finalistul ultimelor două ediţii ale BRD Năstase Ţiriac, e următorul adversar pentru Djokovic. Şi John Isner a obţinut o victorie importantă, nu atât ca scor (7-5, 7-5), dar ca evoluţie. Americanul a jucat impresionant pe propriul serviciu şi l-a ţinut departe pe un Juan Monaco inspirat, dar insuficient cât să-l doboare pe înaltul american, care îl va întâlni, în optimi, pe Ebden. Alt jucător care merge în ultimii 16 este Gilles Simon.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi