Marat Safin e pe Twitter, iar Twitterul şi fanii tenisului reacţionează pe măsură

Camelia Butuligă | 24 februarie 2012

Marat Safin e pe Twitter, iar Twitterul şi fanii tenisului reacţionează pe măsură

 

Să mai zică cineva că în februarie nu se-ntâmplă mare lucru.

Joia trecută, pe 16, un nou cont, intitulat safin_marat1, a apărut discret pe Twitter şi a emis un mesaj de salut în rusă. Cum, afară chiar de ruşi, în zilele noastre nu mai vorbeşte nimeni rusă, chestia a trecut neobservată. Însă când, 4 zile mai târziu, acelaşi cont a emis un mesaj în engleză pretinzând că, da, avem de-a face cu adevăratul Marat Safin, Twittosfera a început să aibă palpitaţii. Reacţia iniţială a fost de neîncredere. Twitter-ul abundă de conturi false ale celebrităţilor. Şi totuşi… dacă e adevărat? A urmat un potop de tweeturi care au dezbătut problema. S-au facut presupuneri, s-au adus argumente pro şi contra, s-au propus modalităţi de a verifica identitatea aşa numitului Marat. Câteva dintre tweet-uri: 

  •         OMG Marat is on twitter!??!!
  •         There’s no way Dinara would not tell us Marat was on Twitter.
  •         Alright. I followed, but because I couldn’t help myself. Still .. Dinara better confirm.
  •         I’m tempted to ask Marat Safin about Putin.
  •         Maybe I’m wrong, but he just doesn’t strike me as being a Twitter kind of guy.
 
În timp ce Twittosfera dezbătea febril, safin_marat1 producea tweet-uri pe bandă, într-un stil care amintea de umorul din interviuri al adevăratului Marat Safin. Exemple:
 
        @Hana_Nass No way! I can’t believe Marat is actually on Twitter…
        @safin_marat1@Hana_Nass you have to, you have to… I will write about events BE4 they happened, OK? :-)
 
        @olivia_vierinha Oh!! Hi Marat!!! Nice to have you here you gorgeous man!!! Have fun :D
        @safin_marat1@olivia_vierinha I am not that gorgeous, I am the georgeoest :-)
 
        @palpitadeporte Bienvenido marat!! It’s great to talk with you now that you dont have millions of followers. haha, let’s see in a month!       
        @safin_marat1@palpitadeporte it is not my aim at all, really :-)
 
        @LanaTepavac How old are you “Marat”? I say 16…;-)
        @safin_marat @LanaTepavac like any men in the world, I will always be 16 in my soul :-)
 
 
Între timp, unda de şoc se propaga rapid…
        Marat replying to tweets? I’m kinda scared that there are going to be some cardiac arrests in here.   
 
….până când, într-un final apoteotic, bomba a fost confirmată oficial de Dinara:

 

A urmat un val de entuziasm care a cuprins pe toată lumea, de la bloggeri la jurnalişti, de la nevasta lui Darren Cahill până la Judy Murray (cum altfel?) şi Lindsay Davenport:
 
        Hit the dirt, Twitter, Dinara’s just dropped a sex bomb! Welcome @safin_marat1
      
        Welcome to Twitter, @safin_marat1. On behalf of women everywhere, thank you.
        
        Marat Safin, THE ONE AND ONLY, is now on Twitter? It’s like Christmas in Feb.

        
        Judy Murray: Oh my. Marat Safin is on twitter. Too much!!!!@marat_safin1.
        Oops sorry girls…its safin_marat1. I must have been flustered or something…:)
 

 

        Lindsay Davenport: Im with her. RT @darren_cahill: I’ve never seen my wife so interested in twitter as she is                 today. Oh.. Marat Safin just joined?..

        Judy Murray @darren_cahill: She has good taste. I expect @mrsgnation (soţia lui brad gilbert) to be equally                 excited :).
 
        @safin_marat1 has joined Twitter. If his account is 1% of what he was like on the court, this will be a blast                     for everyone.  

          

 

Acum, lăsând tweeturile amuzante la o parte, am o uşoară suspiciune că intrarea triumfală a lui Marat în reţelele de socializare are legătură cu a doua lui carieră mai degrabă decât cu prima. După cum poate ştiţi, în decembrie, Marat a fost ales în Duma, Camera inferioară a Parlamentului rus, ca reprezentant al regiunii Nizhny Novgorod. În interviul dat toamna trecută pentru ATP Champions Tour, a vorbit despre hotărârea lui de a intra în politică ca despre o chestiune serioasă, la care s-a gândit mult. 

Zilele trecute a dat un nou interviu, în care a vorbit despre planurile lui în politică şi principiile lui de viaţă. Poate părea surprinzător, ţinând cont de imaginea de bad boy şi de sex simbol pe care-a lăsat-o în lumea tenisului, însă Marat Safin se declară un patriot care-şi iubeşte ţara şi vrea să facă ceva pentru poporul său. Îi iubeşte pe ruşi, însă ar vrea ca aceştia să fie mai puţin pesimişti şi blazaţi şi să ia exemplu de la americani, care sunt mândri de ceea ce sunt.

 

Ar vrea ca tinerii să aibă mai multă încredere în ei, să înceapă să facă ceva şi să înţeleagă că merită să fie fericiţi. I se pare important să fii deschis, să înveţi de la cei din jur şi să ai curajul să închei o etapă atunci când e momentul şi apoi să începi alta nouă. Este convins că poate să aplice în politică ceea ce a învăţat din călătoriile şi cariera sa de sportiv. Secretul succesului? Perseverenţa, iubirea şi caracterul. Marat Safin nu vrea să fie doar un chip drăguţ care dă bine în reviste lucioase de modă. Marat Safin vrea să fie “un erou al vremurilor noastre”.

Anul acesta au loc alegeri prezidenţiale în Rusia şi Safin, care face parte din partidul lui Putin, va fi mai mult ca sigur implicat în campanie în regiunea lui. Cred că acţiunea Twitter e menită în primul rând să-l facă mai vizibil alegătorilor ruşi. Însă, dacă pe lângă alegătorii ruşi putem profita şi noi, fanii tenisului, cu atât mai bine! Rămâne să vedem cum va continua această aventură începută furtunos. Teoretic, comunicarea în maxim 140 de caractere ar trebui să i se potrivească unui “erou al vremurilor noastre”. Vă ţinem la curent.

 

* Mulţumim Mariei Dinulescu pentru ajutorul cu limba rusă! :)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi