Madrid, tabloul masculin. Rafa Nadal vs restul lumii. Intențiile lui Djokovic vor fi testate zdravăn de un traseu neprietenos

Radu Marina | 5 mai 2018

Dominic Thiem și Juan Martin Del Potro sunt pe partea de tablou a lui Rafa și vor încerca să-i facă opoziție acestuia. Novak Djokovic are alte griji la Madrid: tabloul nu-l ajută deloc în încercarea lui de a aduna câteva meciuri în picioare. I l-a scos în cale pe Kei Nishikori, un meci prea tare pentru un tur 1 la Masters. Din zona absenților, veștile bune vin de la Wawrinka, elvețianul anunțându-și revenirea pentru Roma.

După doi câștigători surpriză la Indian Wells și Miami (Del Potro și Isner) și unul tradițional la Monte Carlo (Nadal), circuitul turneelor Masters ajunge la Madrid, unde liderul mondial va căuta să-și extindă dominația pe zgură. Cu Rafa în liga lui, vom căuta, pe parcursul săptămânii viitoare, fire narative secundare. Așadar, se va juca doar pentru a determina numele finalistului care va pierde la Rafa? Sau Madridul ne va aștepta cu surprize nebănuite? Să vedem cum se prezintă lucrurile pe tablou pentru câțiva protagoniști.

Rafael Nadal. Traseul spaniolului la Madrid nu-i ușor, dar nici complicat din cale afară. Cum e tabloul contează prea puțin sau deloc când vine vorba de omul care a ajuns la 19 victorii la rând pe zgură și niciun set pierdut pe această suprafață în ultimele 12 luni.

Spaniolul va începe turneul de la Madrid cu un meci care ar putea deveni interesant dacă la întâlnire va ajunge Gael Monfils (va juca în primul tur cu un jucător din calificări). Francezul l-a învins de două ori în carieră în 13 meciuri, niciodată pe zgură, dar în ultimul meci jucat pe această suprafață, în urmă cu doi ani la Monte Carlo, s-a ținut nesperat bine și l-a dus pe Rafa în decisiv. În optimi, Nadal s-ar putea întâlni cu Feliciano Lopez ori Diego Schawartzman, iar din sferturi lucrurile s-ar putea complica, macăr puțin: Dominic Thiem, care, în ciuda eșecului recent cu Rafa de la Monte Carlo, nu trebuie scos chiar de tot din calcule, în ciuda înfrângerii drastice suferite în Principat și apoi în semifinale ar urma, dacă favoriții ‘țin’, Juan Martin Del Potro.

https://twitter.com/MutuaMadridOpen/status/992472698608668674

Juan Martin Del Potro. Argentinianul a ales să-și ia o pauză binemeritată după turul de forță din prima parte a sezonului (titlu câștigat la Acapulco, Indian Wells și semifinale la Miami). Așadar acesta este primul turneu pe care-l joacă pe zgură în acesta an – și abia al șaptelea în ultimii cinci ani. Primul adversar pentru DelPo este învingătorul meciului Julien Benneteau – Damir Dzhumhur. Dacă totul decurge conform planului, în optimi ar putea fi testat serios, putându-se întâlni cu Tomas Berdych (joacă în primul tur cu Richard Gasquet) sau Karen Khachanov. Iar în sferturi s-ar putea revedea cu Roberto Bautista Agut sau Kevin Anderson.

Novak Djokovic. După Monte Carlo, Novak Djokovic a mai încasat o înfrângere la Barcelona, în primul tur cu Martin Klizan, iar aici are o parte de tablou aproape infernală: Kei Nishikori în primul tur, Daniil Medvedev sau Kyle Edmund în turul doi, David Goffin (sau Hyeon Chung) în optimi și Lucas Pouille ori Grigor Dimitrov în sferturi. Nu e cel mai de dorit traseu pentru niciun jucător, indiferent de formă; cu atât mai puțin pentru Nole, care se zbate din greu să revină la un nivel acceptabil.

https://twitter.com/MutuaMadridOpen/status/992461700111716352

Alexander Zverev. Neamțul a reușit să-și redreseze începutul de an într-un timp relativ scurt; a urcat din nou pe locul trei în clasament, iar în ultimele trei turnee la care a participat a reușit cel puțin semifinale (la Munchen joacă mâine pentru finală cu Hyeon Chung). În primul tur la Madrid  are parte de un adversar care arată cel puțin la fel de bine ca și el în ultima vreme: Stefanos Tsisipas, recentul finalist de la Barcelona, care va juca pentru o altă finală mâine, la Estoril, cu Joao Sousa. Dacă va reuși să treacă de tânărul grec, Zverev s-ar putea întâlni cu Fabio Fognini sau Fernando Verdasco, urmând că în sferturi să-l reîntâlnească pe John Isner, în reeditarea finalei de la Miami.

Meciuri de văzut în primul tur. Lucas Pouille – Benoit Paire, Kei Nishikori – Novak Djokovic, Daniil Medvedev – Kyle Edmund, Tomas Berdych – Richard Gasquet.

 

***

„My Forehand is Better Than Yours!”, „Play Hard, Get Dirty” și „Vam10s” – sunt parte din oferta primăverii în Shop-ul 30-0! Disponibile acum la 55 de lei, ofertă valabilă un timp limitat!

*

În Shop ai reduceri de primăvară, de până la 40 la sută!

Primește primăvara cu reducerile din Shop-ul 30-0: până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi