Madrid, preview feminin | Atacul Sharapovei

Adrian Țoca | 5 mai 2012

Madrid, preview feminin | Atacul Sharapovei

Varianta feminină a turneului de la Madrid e abia la a patra ediție, dar asta nu înseamnă că, afară de jucătoarele accidentate, precum Petkovic sau Clijsters, lipsește vreunul dintre numele grele din WTA. Dintre precedentele câștigătoare, două nu sunt pe tablou, Dinara Safina s-a retras, iar Aravane Rezai, campioana din 2010, joacă în această săptămână într-un ITF, dovadă cât de scurt e, uneori, drumul de la glorie la ruină. În fine, actuala deținătoare a titlului, Petra Kvitova, speră că Madridul va însemna, și anul acesta, locul de unde să-și reia ascensiunea, așa cum a făcut-o anul trecut. Titlul cucerit de cehoaică atunci a fost urmat de victorii la Wimbledon, respectiv, în Turneul Campioanelor, anunțând-o pe Petra drept un potențial lider în 2012. Cum am mai zis-o la începutul anului, s-a dovedit un pic cam prea devreme, iar Kvitova, număr 3 mondial în virtutea rezultatelor de mai sus, stă la coadă, pe lista favoritelor, după Azarenka și Sharapova.

Dar hai să vedem cum arată tabloul feminin de la Madrid și care sunt perspectivele lui: 

Jumătatea Azarenkăi

Liderul mondial începe foarte greu, direct cu o fostă câștigătoare de Slamuri, Svetlana Kuznetsova. Rusoaica nu mai e la forma din vremurile bune, dar ar putea să-i facă viață grea Victoriei, în fața căreia a câștigat 4 meciuri din 6 jucate. Aza trebuie să fie atentă, pentru că deja există posibilitatea matematică de a-și pierde locul 1 la finele acestui turneu. E adevărat, scenariul în care s-ar întâmpla asta e destul de greu de realizat (trebuie ca Vija să piardă în primul tur, iar Sharapova să câștige titlul). Ana Ivanovic și Angelique Kerber sunt principalele obstacole din calea Azarenkăi pe sfertul ei, iar, dacă ajunge cu bine acolo, în semifinale ar putea-o aștepta, a mia oară, Agnieszka Radwanska (deja a devenit un lucru cert ca aceste două jucătoare să fie mereu pe aceeași parte de tablou – s-au întâlnit în 2012 de cinci ori).

Jumătatea Sharapovei

Recenta campioană de la Stuttgart, acolo unde a pus, în fine, capăt seriei de înfrângeri în finale, pare complet revigorată și vorbește deja de revenirea pe primul loc în clasament. Maria a declarat-o pe Azarenka cea mai mare rivală a ei (explicabil), iar succesul de la Stuttgart i-a dat mare încredere. “Mai important e să joc ca un adevărat lider”, a spus Sharapova. Cel mai probabil, va avea ocazia s-o demonstreze la Madrid, acolo unde are parte de o jumătate de tablou infernală. Numărul 2 mondial va deschide contra reprezentantei noastre, Irina Begu, care își caută încă pașii reușiți din sezonul precedent. Dacă trece de Irina, Masha o are în sfertul ei de tablou pe Serena Williams, cu care s-ar putea întâlni în sferturi, într-un meci de cinci stele. Alternativa la Williams e Caroline Wozniacki, și ea prezentă în același sfert. Într-o potențială semifinală, Sharapova (sau cea care o va opri) ar putea da peste Kvitova sau Stosur. Așadar, pentru un titlu la Madrid, Sharapova ar trebui, ipotetic, să învingă, pe rând, trei dintre marile forțe ale momentului: Serena, Kvitova și Azarenka, încă un semn despre cât de puternic a început să devină, în partea lui superioară, circuitul feminin. 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi