La o victorie de finală! Horia Tecău se califică pentru prima dată în semifinalele Roland Garros

Adrian Țoca | 2 iunie 2015

Pentru al doilea an consecutiv vom avea un român în semifinalele probei de dublu. Dacă Horia și Jean Julien vor câștiga semifinala cu Dodig/Melo, va fi al doilea an consecutiv cu un român într-o finală la Paris.

Roland Garros este oferit de

Într-un fel, se repetă situația din urmă cu câțiva ani, când tenisul nostru la simplu încă mai trăia din sfertul de finală al Soranei Cîrstea de la Roland Garros 2009, iar în fazele avansate ale turneelor eram reprezentați doar de Horia Tecău. Între 2010 și 2012 constănțeanul a jucat trei finale succesive la Wimbledon, apoi a luat un titlu și a jucat o finală la dublu mixt. Ulterior, valul superb de rezultate ale fetelor, la pachet cu ușoara cădere a lui Horia, l-au trecut pe acesta un pic în umbră. Săptămâna aceasta Horia a preluat în tăcere ștafeta și a reușit să o ducă din nou foarte departe. Deocamdată, în semifinale, după două victorii foarte solide în meciuri dificile, cu Mergea / Bopanna, iar azi cu Sock / Pospisil (6-3, 6-3). Pe lângă acest rezultat, Horia este de asemenea în semifinale și la dublu mixt, unde face pereche cu Katarina Srebotnik. „Este a doua oară în carieră când fac semifinale și la dublu și la mixt”, își amintește Horia de Australian Open 2012, când a fost la o minge de meci de finala la dublu, dar a compensat câștigând-o pe cea de mixt.

Este o premieră pentru Horia să joace în ultimii patru la Paris. Rojer mai jucase o semifinală aici, dar ideea generală era că Roland Garros e cel mai puțin prielnic Slam pentru această echipă. Deocamdată însă lucrurile merg excelent, iar azi Tecău și Rojer au controlat meciul cu campionii de anul trecut de la Wimbledon. Deși condițiile de joc n-au fost dintre cele mai plăcute: un vânt puternic, care i-a jenat pe toți cei care au intrat azi pe terenuri:

„E greu de jucat atunci când nu simți mingea bine, dar poate că au fost condițiile potrivite de jucat împotriva lor. Dacă ar fi fost frumos afară, poate le intrau serviciile mai bine, iar Sock s-ar fi simțit mai confortabil. Am jucat în toate condițiile, vânt, nori, ploaie, ne facem treaba cum putem mai bine. Sock a avut un limbaj al corpului care transmitea că nu e ok, a și riscat la început cu serviciul când nu era cazul”, a spus Horia. 
Au rămas patru echipe foarte puternice în cursă: pe partea de sus, frații Bryan îi întâlnesc pe campionii de la Australian Open, Bolelli/Fognini. Pentru Horia și Jean Julien urmează perechea Dodig / Melo. 
„Îi știm bine, știm ce avem de făcut contra lor, să servim bine, pentru că Melo returnează bine. Dodig e periculos, lovește și servește puternic, servește puternic, într-o zi bună e jucătorul care poate face diferența. Cât despre Melo, e mai constant și e greu să-l pasezi la fileu, pentru că e foarte mare. Ei sunt genul de echipă cum sunt eu cu Mergea când jucăm în Cupa Davis, unul foarte bun din spate, celălalt la fileu”, descrie Horia meciul. „Sunt foarte fericit pentru că joc semifinala aici”, conchide el.
 
Până la meciul cu Dodig / Melo, pentru Horia urmează semifinala de la dublu mixt, cu Mike Bryan și Bethanie Mattek-Sands, programat mâine, al patrulea meci pe Court 1.

 
 

prezintă cifrele lui Horia

    • Este a șasea semifinală de Grand Slam din cariera lui Horia: trei la Wimbledon, două la Australian Open, una la Roland Garros

    • Are 25 de titluri ATP în carieră, dar încă îl caută pe primul de Grand Slam. Cel mai bun loc în clasamentul ATP de dublu, locul 5

  • Este al doilea an la rând când un român joacă semifinala de dublu la RG. Anul trecut, Florin Mergea și Marin Draganja au fost învinși de Granollers/Lopez. Horia a făcut, de asemenea, semifinale și la AO 2015

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi