La doi pași de un alt Nadal – Djokovic la Madrid; va avea Murray ceva de spus în acest sens?

Camelia Butuligă | 7 mai 2016

Djokovic rămâne în continuare impenetrabil pentru Raonic, Murray își readuce aminte cum să joace bine pe zgură, iar Nadal își continuă seria victoriilor pe zgură

Turneul feminin de la Madrid a semănat cu o petrecere de liceu când părinții sunt plecați din oraș: haos, distracție, adrenalină, amintiri de pomină și vecini/capi de serie care se trezesc cu găleți de apă în cap dacă ies pe balcon. Pe partea ATP, turneul seamănă cu un cocktail party la care invitații trebuie să poarte smoking și să facă parte din cercurile potrivite. Din nou îi avem pe suspecții de serviciu în semifinale: Murray – Nadal în rejucarea finalei de anul trecut, iar Novak se va întreține apoi cu deja triplul semifinalist Nishikori. 

Andy Murray începe să-și aducă aminte de anul trecut cum era să fie Clay GOAT. I-a aplicat o sfântă de bătaie lui Berdych în sferturi, într-un meci presărat cu scurte și alte trufandale specifice zgurii. 6-3, 6-2 și Andy pare pregătit pentru înfruntarea cu Rafa Nadal, reeditarea finalei de anul trecut. Rafa zice că lucrurile s-au schimbat și că are niște sentimente mai bune anul acesta. Murray zice că are de apărat puncte multe și locul 2 în clasament (care îi va fi luat de Federer dacă nu câștigă titlul aici) și asta e o motivație foarte puternică. Va avea nevoie de această motivație, dar va trebui să joace mai bine decâîn semifinala de la Monte Carlo, unde nu prea i-a pus probleme lui Nadal. Andy susține totuși că joacă mai bine decât anul trecut pe zgură. Rămâne de văzut.

Rafa a defilat prin tablou la Madrid: doar în sferturile contra lui Sousa închiderea acoperișului l-a dezechilibrat un pic, suficient cât să piardă setul doi. Însă în decisv a revenit la tenisul dominant pe care îl arată în acest sezon de zgură. De asemenea, contra lui Murray, a câștigat patru din ultimele cinci meciuri.

Novak nu a părut să aibă cine știe ce probleme în victoria contra lui Milos Raonic, încheiată în două seturi: 6-3, 6-4. Djokovic rămâne în continuare impenetrabil pentru Raonic, care a mai pierdut clar contra lui și în finala Indian Wells. În semifinală, Novak va avea un adversar foarte diferit și cu un pedigree solid pe zgură: Kei Nishikori. Kei a avut cea mai dificilă misiune în sferturi dintre toți semifinaliștii: un meci lung și greu contra lui Kyrgios, primul jucător de 21 de ani care se califică în sferturi la Madrid în ultimii șapte ani. Primele două seturi au foste decise în tiebreakuri: primul i-a revenit lui Nick derbedeul, care a arătat în prima parte a meciului un tenis entuziasmant. De exemplu: 

Kyrgios are totuși de învățat, ca și colegii săi tineri, lecția rezistenței și constanței de-a lungul unui meci întreg. Nishikori are avantajul câtorva ani în plus și are o experiență mai mare în gestionarea meciurilor lungi. În tiebreakul setului doi, Kei a țâșnit mai repede, lâsându-l pe Kyrgios mult în urmă. Pe măsură ce timpul trecea în decisiv, nivelul lui Kyrgios scădea și nu a mai putut se țină de Kei pentru a forța un nou tiebreak. Cu toate acestea, este notabil că australianul, cu toate turbulențele din viața și temperamentul său (este pus împreună cu Tomic sub observație de Comitetul Olimpic Australian, ceeea ce înseamnă că participarea la Rio nu le este garantată) accede, iată, în fazele finale ale turneelor mari și pe zgură, o suprafață nu neapărat ideală pentru el.

Djokovic-Nishikori va fi distractiv, măcar un set. Dacă Kei nu este prea sfârșit fizic (a mai avut trei seturi cu Fognini), tenisul lui rapid îl poate obliga pe Novak să iasă din nivelul de croazieră cu care a câștigat până acum.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi