Kim pierde la Miami, dar anunță: “Joc tot sezonul!”

Adrian Țoca | 24 martie 2012

Kim pierde la Miami, dar anunță: “Joc tot sezonul!”

Kim pierde, dar joacă tot sezonul

O veste proastă şi una bună pentru fanii lui Kim Clijsters. După două victorii la Miami, jucătoarea din Belgia a căzut la al treilea obstacol, fiind eliminată de compatrioata ei, Yanina Wickmayer, 4-6, 4-6, la capătul unui meci în care Kim a părut afectată din punct de vedere fizic. Partea bună e că fostul lider mondial a declarat că intenţionează să ducă până la capăt sezonul.

Iniţial, Kim spusese că se va retrage în acest an, însă nu era clar dacă va mai concura la vreun turneu după Jocurile Olimpice, evenimentul care este, pentru Clijsters, prioritatea numărul 1 în 2012. Jucătoarea a lămurit, printr-o declaraţie, ceaţa din jurul momentului în care va trage linie: “Calendarul meu e definitiv, voi încerca să joc tot sezonul. Dacă va fi să se termine la US Open sau voi ajunge între primele 8 jucătoare şi voi juca şi Turneul Campioanelor, vom vedea pe măsură ce sezonul avansează. E important cum mă voi simţi şi cum va reacţiona corpul. Deocamdată, mă gândesc la Olimpiadă, vom vedea după ce va fi”.

Arantxa nu e falită. Ba dimpotrivă.

Ediția spaniolă a Vanity Fair dezvăluie, într-un material din ultimul număr, că Arantxa Sanchez Vicario nu e chiar atât de falită precum susține fosta jucătoare spaniolă. Mai mult, Arantxa ar mai avea o avere care trece de 30 de milioane de euro. Fostul lider mondial își acuzase părinții, la începutul anului, că au falit-o și i-au cheltuit toți banii, scandalul făcând valuri în lumea tenisului, dar Vanity Fair spune că Sanchez Vicario încă mai deține o mulțime de clădiri și de parcări, precum și conturi consistente în bănci din Elveția și din Andorra de care nu se poate atinge nimeni în afară de ea. 

Iulian Vespan, despre Kleybanova: “N-a plâns deloc, oricât de greu i-a fost!”

Puțini oameni își amintesc de faptul că Alisa Kleybanova, a cărei revenire spectaculoasă în circuit a fost evenimentul săptămânii, are un antrenor român. Iulian Vespan, căci despre el este vorba, povestește, într-un interviu pentru ESPN, cum au fost cele mai negre clipe din tratamentul rusoaicei. Vespan a mărturisit că el a fost primul care a aflat diagnosticul, și tot el i l-a spus Alisei.

“Când am aflat ce are, am început să tremur. Nu-mi venea să cred. Nu putea fi adevărat. Nu i se putea întâmpla tocmai ei, prietenei mele cele mai bune, era atât de tânără. Nu știam cum să-i zic, nu puteam folosi cuvântul cancer. Dar ea a primit vestea mult mai bine și mai calmă. Nu mi-a zis decât: Și ce putem face ca să reparăm asta? Pe tot parcursul tratamentului n-am văzut-o plângând o dată, în schimb, puteam să văd cât de multă durere îi provoacă tratamentul. Mă duceam s-o văd, și ea se comporta exemplar, făcea totul ca să pară în formă. Ea era în formă, eu nu, pentru că o vedeam cum arată, cât de afectată e. Dar era slăbită pe exterior, și foarte puternică pe interior. Puternică a fost mereu”, și-a încheiat Iulian povestea.

Alisa a câștigat un meci la revenirea ei în competiții, pierzând apoi în fața Mariei Kirilenko.

Imaginea turneului: Del Potro a ieșit la cumpărături

Simpaticul argentinian a ieșit, între două antrenamente, la cumpărături prin Miami. Juan Martin a zâmbit frumos la cameră în momentul în care a ajuns la roșii și cartofi, apoi și-a continuat, agale, drumul printre raioane. Un campion de Grand Slam la cumpărat de cartofi în supermarket, asta nu-i tocmai o imagine pe care o vezi în fiecare zi.

McHale, mai rău decât Sorana sau Monica

Vă mai aduceți aminte de lista revenirilor de la Indian Wells? Ei bine, nici Miami nu stă prea rău din acest punct de vedere. Din păcate pentru noi, două românce s-au numărat printre cele care, la Miami, au pierdut meciuri din situații în care scorul le era clar favorabil. Sorana a pierdut de la 5-0 în decisiv, iar Monica, de la 4-0. Contraperformanțele celor două au fost însă clar depășite de cea a Christinei McHale, o americancă despre care se spun multe lucruri frumoase, o jucătoare cu potențial clar de top 15, dar care a suferit o înfrângere greu digerabilă. În meciul ei cu Petra Cetkovska din turul 2, McHale a condus cu 6-0, 4-0. Moment din care a mai câștigat doar două game-uri, dar nu cele care trebuiau, sfârșind prin a pierde, absolut incredibil, cu 0-6, 7-5, 6-1.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi