Kerber strică petrecerea francezilor, câştigă primul turneu din carieră

tenis | 12 februarie 2012

Kerber strică petrecerea francezilor, câştigă primul turneu din carieră

Dacă anul trecut uimea pe toată lumea prin calificarea în semifinalele US Open, succesul lui Angelique Kerber nu mai surprinde pe nimeni acum, germanca fiind una din cele mai în formă jucătoare ale începutului de sezon. După două semifinale la Auckland și Hobart și un tur trei la Australian Open, obținerea primului trofeu părea doar o chestiune de timp. Iar turneul indoor de la Paris i-a oferit lui Kerber șansa de care avea nevoie.

Angelique a început în forță, învingând-o în primul tur pe finalista din 2010, cehoaica Lucie Safarova, 6-2,7-6. Partida din turul doi s-a dovedit mult mai solicitantă, Monica Niculescu punându-i probleme serioase. Angelique s-a impus greu 6-3, 4-6, 6-3 și s-a calificat în sferturi, unde a înfruntat-o pe Maria Sharapova, care o surclasase cu doar câteva săptămâni în urmă la Melbourne, unde i-a lăsat doar trei game-uri. De această dată, nemțoaica a fost mult mai pregătită.

În ciuda unui break dezavantaj în ambele seturi, Kerber a reușit să revină, învingând-o pe fosta lideră mondială cu un dublu 6-4. După meci, Sharapova a apreciat progresul adversarei sale: “Angelique a jucat un tenis foarte bun în ultimele șase luni și a avut un rezultat remarcabil la Openul American. Începe să se facă cu adevărat remarcată. Are foarte multe plusuri”.

Victoria contra principalei favorite i-a dat aripi și, în pofida pierderii primei manșe a semifinalei cu belgianca Yanina Wickmayer, germanca a găsit din nou puterea să revină, adjudecându-și următoarele două seturi pentru a se califica în a doua finală a carierei.

Pe prima a pierdut-o în 2010 la Bogota, și nici de acestă dată misiunea ei nu se anunța deloc ușoară, oponentă fiindu-i favorita gazdelor, Marion Bartoli. Aceasta a avut parte de o veritabilă aventură la Paris, izbutind un succes senzațional în sferturi în fața Robertei Vinci, italianca conducând cu 4-1 în setul doi și 5-2 în decisiv pentru a ceda în cele din urmă disputa 6-4, 4-6, 6-7. Nici recordul meciurilor anterioare nu o avantaja pe Kerber, franțuzoaica impunându-se categoric în ultimele trei confruntări.

Cu toate acestea, pe teren, lucrurile au stat diferit, Kerber dovedindu-se mai puternică. Meciul a fost însă pe alocuri dramatic. Kerber a câştigat primul set, la tiebreak, şi a condus în al doilea cu 5-2. Totul părea gata, numai că Bartoli a luptat fantastic, repetând povestea din meciul cu Vinci. Marion a câştigat 5 game-uri consecutive şi a luat setul cu 7-5.

Kerber nu s-a pierdut cu firea, reuşind o nouă desprindere în decisiv, unde a condus cu 4-0. Bartoli a recuperat un singur break de data asta, trebuind, într-un final, să se recunoască învinsă într-o finală disputată în Franţa, după cea de anul trecut, de la Strasbourg: 7-6, 5-7, 6-3.

Angelique câștigă astfel primul titlu al carierei, la capătul unei săptămâni perfecte, în care a reuşit şi primele două victorii la jucătoare de Top 10 (Sharapova, Bartoli). Nemțoaica ’amenință’ să le calce pe urme lui Petkovic, Lisicki și Goerges și să intre curând în topul celor mai bune 20 de jucătoare din lume.

Hantuchova, victorioasă din nou la Pattaya

În celălalt turneu al săptămânii, cel de la Pattaya, slovaca Daniela Hantuchova a reușit să pună capăt parcursului excepțional al rusoaicei Maria Kirilenko, apărându-și astfel trofeul cucerit anul trecut. Rusoaica a luat primul set la tiebreak, dar a trebuit să se recunoască învinsă, scor 7-6, 3-6, 3-6. Cu toate acestea, Kirilenko, cea care în semifinale a trecut de reprezentanta României, Sorana Cîrstea, are motive să privească pozitiv parcursul din Thailanda: a ajuns în prima ei finală după 16 luni, în condiţiile în care venea după o accidentare ce a obligat-o să se retragă de la Openul Australian.

Cât despre slovacă, ea şi-a trecut în cont al cincilea titlu al carierei şi a doua finală în 2012, după cea pierdută la Brisbane, cu Kanepi.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi