Fast
Irina e în sferturi în Turcia

Irina Begu se pornește mai greu, dar revine în sferturi la Istanbul

Radu Marina | 25 aprilie 2018

Pentru al doilea an la rând, Irina Begu se califică în sferturile de finală ale turneului de la Istanbul, după 6-4, 6-4 cu Christina McHale. Ca și ieri, Irina a avut un start de meci lent, fiind condusă cu 3-0 și 4-1, cu dublu break. Dar tot ca ieri, s-a salvat la timp, reușind un alt comeback în care a legat cinci game-uri la rând pentru a lua primul set.

De-a lungul timpului, starturile lente au fost cea mai mare problemă pentru Irina. De multe ori, cu atitudinea potrivită a reușit să treacă peste ele și să se regrupeze înainte de a fi prea târziu. Dar, destul de des, aceste porniri grele au costat-o, au frustrat-o și s-a văzut în imposibilitatea de a-și executa planul de joc.

Începutul meciului de astăzi cu McHale a fost complet ratat: două servicii cedate cu dublă greșeală, un singur punct câștigat în trei game-uri și multă indecizie în joc. Însă astăzi a fost una din acele zile în care atitudinea potrivită  a scos-o din situația grea în care s-a aflat pentru o vreme.

Cu un calm care nu s-a transformat nicio clipă în pasivitate, Irina și-a văzut liniștită de treabă, s-a folosit de orice punct pentru a-și face loc în meci și odată intrată în ritmul obișnuit, lucrurile au devenit mult mai clare pentru ea; i-a căutat des reverul americancei, a preluat inițiativa devreme în punct și n-a avut ezitări. Așa a reușit să lege patru game-uri la rând, iar la 5-4, cu puțin ajutor din parte adversarei (care a făcut două duble greșeli), a fugit cu primul set.

În setul doi, McHale a oprit seria de game-uri pierdute cu un break, chiar în debutul setului, dar nu i-a folosit prea mult, Irina egalând imediat. A urmat apoi un break reușit de Begu la 3-2 și desprinderea la 4-2, dar care n-a fost suficientă. De la 4-2 s-a ajuns la 4-4 și chiar de mingi de break pentru McHale; aici Irina a arătat într-adevăr ca o jucătoare valoroasă: a închis orice mică portiță adversarei, ba cu câte un serviciu bine plasat ba cu câte un punct bine construit și finalizat cu winner. Iar la 5-4 a confirmat spusele de mai sus și a jucat excat cât și ce trebuie pentru a pune presiune pe americancă și a reuși break-ul, implicit câștigarea meciului.

Pentru semifinale, Irina va juca cu învingătoarea meciului Donna Vekic – Ajla Tomljanovic; în meciurile precedente, Irina le-a învins pe ambele de câte două ori.

*

În Shop ai reduceri de primăvară, de până la 40 la sută! Primește primăvara cu reducerile din Shop-ul 30-0: până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici!