Irina: "Dorința a fost mult prea mare azi, uneori nu iese așa cum îți dorești"

tenis | 16 aprilie 2016

Irina Begu s-a arătat pregătită să joace atât simplu, cât și dublu în ziua a doua. Spune că fetele vor avea o discuție la sfârșitul zilei, în funcție de rezultate, și vor decide cum e mai bine să abordeze a doua zi a meciului cu Germania

Irina Begu a venit la conferința de presă de după înfrângerea cu Kerber (6-2, 6-3) dezamăgită de rezultat, dar și-a păstrat echilibrul. A admis că emoțiile au copleșit-o și a refuzat să pună eșecul pe seama problemelor fizice.

“Dorința a fost mult prea mare și uneori nu iese așa cum îți dorești. Pot să vă spun că am luptat cât am putut. Poate am dezamăgit anumiți oameni azi. Vreau să le mulțumesc celor din public, au fost alături de mine de la început până la sfârșit. Sala e extraordinară, sunt mândră că avem așa ceva în România”.

Ca și înainte de meci, Irina a respins orice influență pe care ar fi putut-o avea rezultatul întâlnirii anterioare cu Kerber. Ultimul meci jucat de Irina înainte de Cluj a fost chiar cu campioana de la Australian Open, în sferturile de la Charleston.

“Absolut deloc n-a contat. Am jucat de cinci ori amândouă, scorul era 3-2 pentru ea. Știu cum joacă, știu că este foarte puternică, e câștigătoare de Grand Slam, dar faptul că-s pe teren contează cel mai mult. În urmă cu două luni, plângeam acasă și nu știam când o să revin. Îmi pare rău că nu am reușit să mă bucur și mai mult, cum de fapt ar fi trebuit”, a spus Irina.

“Am intrat imediat după imn, e un sentiment unic și aș dori fiecărui om să trăiască și să fie prezent la un asemenea eveniment. Emoțiile au fost foarte mari, m-am simțit din ce în ce mai bine pe parcursul meciului. Am făcut destul de multe greșeli neforțate și atunci când mi-am revenit în setul al doilea, era un pic cam târziu.”

Și data trecută am încercat să fiu cât mai agresivă. E o jucătoare care blochează mingea bine, trăiește din asta. Să joc cât mai liftat pe reverul ei, după care să atac în lung de linie cu dreapta.

Clujul e iar la înălțime #tennis #romania #fedcupro #cluj #showyourcolours #RouGer

A photo posted by Treizecizero (@treizecizero.ro) on

Întrebată dacă a resimțit dureri după al doilea game din setul secund, Irina a spus: “Nu pot spune neapărat, am o problemă la genunchi care nu dispare atât de repede, trebuie să o țin sub control, dar nu m-a împiedicat acest lucru să joc.”

Despre ziua a doua, Irina s-a arătat pregătită pentru ambele meciuri, dacă va fi nevoie: “Sunt aici să joc și simplu și dublu, Alina va decide în funcție de ziua de azi. Am stabilit în urmă cu câteva zile că vom avea o discuție în seara de sâmbătă, în funcție de cum merg lucrurile în prima zi. Vom vorbi și vom decide. Aici sunt aici să reprezint România, e o echipă în spate, un căpitan și ea decide”.

La conferința ei, Angelique Kerber a lăudat-o pe Irina: “Meciul a fost mai dificil decât arată scorul, au fost câteva raliuri foarte tari, iar Irina a făcut totuși un meci bun. A încercat să joace mai agresiv, dar cred că eu am fost foarte bine pregătită azi.

În Fed Cup joc pentru țară, nu pentru tine, și se poate întâmpla orice. Trebuie să fii gata de la primul punct, pentru că fanii sunt extraordinari.  Pentru noi e un meci foarte greu, dar vom da tot ce putem ca să rămânem în Grupa Mondială”.

Fotografii: Călin Ilea/Treizecizero.ro

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi