Fast
Irina, deloc surprinzător

Irina Begu o învinge pe Sam Stosur, se califică în sferturi la Charleston al treilea an la rând

Treizecizero | 6 aprilie 2017

Irina Begu a trecut în două seturi de Samantha Stosur, 7-5, 6-3, și va juca în sferturi cu învingătoarea dintre Daria Kasatkina și Daria Gavrilova

După un 6-0, 6-0 în care nu se puteau citi prea multe, Irina Begu a avut de tras într-un meci de trudă în turul al doilea, normal la un astfel de turneu și într-o asemenea fază a competiției. L-a trecut cu bine, 7-6 în decisiv și 8-6 în tiebreak, cu jucătoarea din Slovacia, Karolina Kucova. N-a fost neapărat drăguț, dar succesul i-a dat mult mai multe informații Irinei, cât și încredere. Întoarsă pe teren pentru a treia zi la rând, românca a fost într-o zi de clasic-Begu, adică și-a etalat jocul ei solid, puternic, amplu, bine balansat, acele lovituri frumoase care îți dau o stare de liniște atunci când jocul ei merge. La prima întâlnire cu Sam Stosur, Irina a servit excelent și a controlat tempo-ul meciului și a învins în minimum de seturi, 7-5, 6-3. Meciul a fost decis de seria de cinci game-uri la rând reușită de Irina de la 4-5 în primul set; de altfel, Irina nu a avut de înfruntat nicio minge de break în setul al doilea. Un bilanț de 21 de lovituri direct câștigătoare și doar 13 erori, și mai impresionant, în condițiile în care vântul a bătut puternic și deranjant; vremea rămâne capricioasă la Charleston, unde programul de seara trecută a fost întreruptă de fulgere și o ploaie puternică.

https://twitter.com/WTA/status/850028644760117248

Este prima oară când Irina câștigă trei meciuri la rând de la turneul din vara trecută, de la Florianopolis, pe care l-a și câștigat. Pentru al treilea an la rând, ea ajunge în sferturi la Charleston. Nu va fi un rematch cu Angelique Kerber, cea care a eliminat-o la fiecare dintre precedentele două ediții; următoarea ei adversară va fi Daria Kasatkina, care a eliminat-o pe Daria Gavrilova, 6-3, 4-6, 6-0.

De asemenea în sferturi au mai trecut Lucic-Baroni, Ostapenko și Sevastova. Meciul turneului a fost însă cel dintre Laura Siegemund și Venus Williams, o splendoare de thriller cu o ploaie de lovituri câștigătoare și răsturnări de situație.

Siegemund a câștigat, 6-4, 6-7 (3), 7-5. Jucătoarea germană a avut minge de meci în setul doi, apoi a salvat la rândul ei două mingi de meci în decisiv, înainte de a lua ultimele trei game-uri. “Am jucat cât s-a putut de bine, încât m-am gândit că e posibil cel mai bun meci pe care îl va juca vreodată. Practic, am câștigat meciul și tot l-am pierdut”, a spus Venus.