Fast
România - Canada 2-0

Irina Begu încheie ziua cu victorie, România se poziționează bine înainte de duminică

Radu Marina | 10 februarie 2018

Cum era de așteptat, prima zi a întâlnirii România – Canada se încheie cu două victorii confortabile pentru fetele noastre, fără (mari) emoții și complicații, după ce Irina Begu a învins-o în trei seturi (6-3, 6-7, 6-2) pe Bianca Andreescu, în ultimul meci al zilei 1.  

 

Spre deosebire de primul meci, unde lucrurile au mers în mod clar într-o singură direcție, al doilea a avut și intensitate și echilibru, dar și calitate, pe alocuri. Totuși, senzația de control și victorie de rutină a fost acolo, Irina având răspunsurile potrivite la fiecare întrebare pusă de canadiancă, și nu au fost puține astfel de ,,întrebări”.

Cu un început ezitant, în care și-a cedat serviciul încă din al doilea game, Begu a început să-și construiască treptat revenirea și să-și găsească reperele. Întâi a recuperat break-ul după un game lung, în care a jucat foarte aspru, dar precis și mai mereu cu pasul în față, urmând ca apoi să-și regleze ritmul la serviciu. Odată puse la punct aceste lucruri, a reușit să rămână în față și a așteptat momentul oportun să atace și să-și ia șansele. Acest moment a venit la 4-3, când a reușit break-ul după un game disputat, de șapte minute, pe care l-a întors de la 15-40 cu același tenis agresiv, dar în același timp așezat, plus un rever în lung de linie absolut fabulos în multe momente.

Cu setul 1 câștigat și cu un avantaj de un break în setul doi, meciul părea ca și rezolvat. Dar cum între relaxare și pasivitate e o linie foarte fină, Irina a dat ceva semne de relaxare, iar asta a costat-o. A scăzut nivelul și i-a fost destul de greu să reintre în ritmul inițial. Asta a însemnat trei game-uri la rând câștigate de Andreescu, care a arătat și s-a mișcat foarte bine pe tot parcursul meciului. De fapt, asta nu e neapărat o noutate în ceea ce o privește. Jucătoarea canadiană de origine română are un tenis compact, fără multe slăbiciuni evidente și a făcut deja câteva victime în circuitul WTA.

Revenirea Biancăi în setul doi a echilibrat foarte mult meciul. Canadianca a început să creadă, a lovit și mai bine, cu și mai multă încredere și a obligat-o pe Irina în două rânduri să servească pentru a rămâne în set. De fiecare dată, chiar și cu mici fluctuații, Begu a răspuns promt și și-a făcut serviciul. Doar că aceste fluctuații au fost și mai evidente și s-au văzut mai clar în tiebreak.

În tiebreak, Begu a egalat la 4 de la 2-4, dar nu a reușit sub nicio formă să găsească un oarecare echilibru în joc. A alternat winnere cu greșeli pe mingi foarte ușoare, a riscat deși nu era nevoie și a fost foarte încordată. Cel mai bun exemplu e chiar mingea de la 4-5 în tiebreak, când a ratat cu tot terenul în față, fiind la câțiva cm de fileu. Dar ordinea a fost restabilită în setul decisiv. După o pauză mai lungă, cauzată de un MTO cerut de Bianca, Irina a intrat în meci mai calmă, calm care s-a transferat și în tenisul ei. Cu o viziune mai clară asupra jocului, a început să găsească punctele slabe ale canadiencei.

A început decisivul cu un game la zero, a făcut break-ul și mai apoi s-a dus la 3-0, cedând doar trei puncte. De acolo a reușit să-și consolideze break-ul, la adăpostul unui super serviciu (niciun punct pierdut cu primul serviciu, doar două cedate cu serva a două), iar la 5-2 a presat, a pus din ce în ce mai multă presiune și nu a mai lăsat să-i scape victoria.

Intrăm la “cabine” cu un 2-0 liniștitor și cu convingerea că fetele sunt plasate să închidă confruntarea fără emoții.

 

Fotografii: Călin Ilea | 30-0 

 

 

Oferte de neratat în Shop-ul 30-0!

1. Albumul foto Simona de păstrat

Tirajul inițial al albumului foto lansat de 30-0, „Simona de păstrat”, a fost epuizat. Dar pentru că am primit deja multe cereri și mesaje de la voi, vă putem spune că am trimis deja la tipar un al doilea tiraj.

Vom putea primi, așadar, în continuare comenzi de la voi; atâta doar că va fi nevoie să așteptați un pic până când pachetul cu albumul va ajunge la voi. Estimarea de timp de la acest moment este de 10 zile.

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul foto „Simona de păstrat” este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului. Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți comanzi un exemplar de aici. 

2. Noul tricou 30-0 Tee

Un tricou cu un design fresh, cu semnificație, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume.

Ia-l de aici, pe negru, pe gri sau pe alb.

Verifică toată oferta din Shop AICI

Am structurat mai bine produsele, le ai acum împărțite pe categorii: Publicații | Tricouri | Bundle