Irina Begu face ajustările tactice necesare, întoarce meciul cu Peng de la Roma

Camelia Butuligă | 15 mai 2018

Irina Begu a învins-o pe Shuai Peng la Roma, 4-6, 6-4, 6-1 și se va revedea în turul doi cu Angelique Kerber, o jucătoare cu care a avut mai mereu meciuri strânse și intense.

Irina a trebuit să lupte pentru victoria împotriva experimentatei chinezoaice, aflată pe locul 35 după 14 ani consecutivi în prima sută de jucătoare. Aceasta a fost prima lor întâlnire și românca a avut nevoie de un set pentru a găsi cea mai bună tactică și pentru a-și regla loviturile, mai ales reverul.

Peng lovește cu ambele mâini și pe dreapta și pe stânga și este un metronom din spate dacă adversara îi dă ritm: se alimentează din forța cu care vin mingile și redirecționează cu ușurință, fiind extrem de eficientă mai ales la fazele fixe, un-doiuri în care știe exact unde să lovească. În plus, chinezoaica este și foarte îndemânatică, reușind execuții de finețe, ca scurte și sliceuri defensive. Cu acest joc disciplinat a câștigat primul set contra Irinei, care a suferit scăderi de intensitate, mai ales pe serviciu și rever. De fapt primele două breakuri suferite de Irina s-au datorat unei serii de trei duble iar mai apoi altei serii nefericite de patru neforțate pe rever.

Reverul a fost, timp de cam un set, responsabil pentru majoritatea greșelilor pe care Begu le-a făcut din spate, multe din ele la momente importante ale scorului. Cu toate aceste frustrări, Irina a avut meritul că s-a ambiționat și a rămas în meci, luptând să-și ia breakurile înapoi, deși, departe de a fi mulțumită de propriul joc, s-a răzbunat pe rachetă de câteva ori. Atitudinea și lovitura de dreapta, mai ales cea în lung de line, au fost cârligele cu care Irina s-a agățat de meci încă de la începutul setului secund. Defensiva încăpățânată a lungit punctele suficient pentru a prinde o minge mai scurtă de atacat, iar mingile mai înalte pe care Irina a început să le trimită cu reverul s-au dovedit o găselniță genială. I-au redus numărul de neforțate pe care le făcea când ataca cu el și s-au dovedit teribil de incomode pentru Peng, rupându-i ritmul și obligând-o să lovească de mai sus decât îi convenea.

Setul doi până la 4-4 a oferit un tenis de foarte bună calitate, ambele jucătoare evoluând la un nivel foarte ridicat. Irina a avut o minge de break la 2-2, dar chinezoaica a apărat-o, continuând cursa umăr la umăr. Totuși, răsturnarea de forțe se întâmpla încet și sigur: Irina își ținea serviciul fără emoții, așteptând alt moment oportun. Acesta a venit la 4-4, când a Irina a făcut break fără să șovăie, la prima șansă, servind apoi cu aplomb pentru setul doi.

Setul decisiv a fost un sprint în care Peng a fost lăsată din start în urmă: eliberată de îndoieli, Irina a continuat să aplice tactica din setul doi, bazată pe agresivitate cu forehandul, apărare când situația o cerea și mingi disruptive pe backhand. După două ore, Irina Begu încheia galopând un meci pe care-l începuse șovăielnic. Un exemplu despre cum se pot întoarce meciurile de tenis cu ajustările tactice și atitudinea potrivită.

Turul următor, Irina se vede cu o adversară mult mai titrată, chiar dacă zgura nu este suprafața ei preferată: Angelique Kerber. S-au mai văzut la Roma, unde Irina a învins-o în 2015, una din cele două victorii pe care Irina le are cu Angie. Kerber vine după o accidentare, ceea ce o poate face și mai vulnerabilă decât este oricum de obicei pe zgură: poate fi o oportunitate pentru Irina de a repeta rezultatul din 2015.

Tot azi, Sorana Cîrstea a pierdut cu Danielle Collins, 6-3, 4-6, 6-4. Irina va reveni mâine pe teren, când va debuta și Simona Halep, care o va întâlni pe Naomi Osaka.

 

Oferte de neratat în Shop-ul 30-0!

 

1. Tricoul 30-0 Tee

Un tricou cu un design fresh, cu un copy subtil, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume. Și la site-ul cu cel mai simpatic nume 😉

Ia-l de aici, pe negru, pe gri sau pe alb.

 

2. Pachetul Play: albumul Simona de Păstrat + tricou

Vrei să iei albumul Simona de Păstrat și să faci și o afacere bună? Pachetul ‘Play’, disponibil în Shop-ul 30-0 aici, îți aduce la un preț excelent albumul plus un tricou la alegere, dintre ‘Play Hard’ și ‘My Forehand’, ceea ce-ți asigură o reducere consistentă din prețul cumulat al celor două produse. Ofertă disponibilă un timp limitat!

Completează-ți comanda cu unul dintre stickerele și magneții 30-0 ca să treci de 130 de lei, limita de la care primești transportul gratuit!

Verifică toată oferta din Shop AICI

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi