Fast
Final de an într-o notă pozitivă

Irina Begu câștigă al doilea titlu de dublu al anului, se impune la Tianjin

Treizecizero | 15 octombrie 2017

Irina Begu a câștigat azi al doilea titlu de dublu al sezonului, după cel obținut acasă, la București. Irina și Sara Errani au câștigat turneul de dublu de la Tianjin, după 6-4, 6-3 în finala cu Jakupovic/Stojanovic. În drum spre titlu, Irina și Sara au pierdut un singur set, în sferturi, contra favoritelor 1, Bondarenko/Kudryavtseva.

Este un rezultat venit la un moment bun pentru Irina, într-o perioadă în care rezultatele ei de la simplu au fost mai puțin reușite, ea pierzând patru din ultimele cinci meciuri. Irina își încheie sezonul săptămâna viitoare cu turneul de la Moscova, unde este singura româncă de pe tablou și urmează să întâlnească în turul inaugural o jucătoare din calificări. Irina, care are un bilanț de 4-3 în finalele de simplu, a jucat finala la Moscova în 2014.

Este al șaselea titlu de dublu al carierei Irinei, care a mai jucat și alte cinci finale. Remarcabil, toate cele șase titluri au fost obținute cu partenere diferite (Monica Niculescu – Hobart 2012, Medina Garrigues – Hertogenbosch 2013, Maria Irigoyen – Rio 2014, Lara Arruabarrena – Seul 2014, Raluca Olaru – București 2017).

Turneul de simplu de la Tianjin a fost câștigat de Maria Sharapova, 7-5, 7-6 în finala cu Sabalenka. Sharapova, care o învinsese chiar pe Irina în primul tur, este la primul titlu după doi ani și va urca pe 57 de săptămâna viitoare, având șansa unui final de an în Top 50 în funcție de rezultatul de la Moscova, unde a primit de asemenea wildcard.

Tot săptămâna aceasta, Barbora Strycova, învingătoarea Mihaelei Buzărnescu din semifinale, a luat titlul la Linz în finală cu Rybarikova, iar Pavlyuchenkova a câștigat turneul de la Hong Kong, învingând-o în tiebreak-ul decisivului pe Daria Gavrilova.

Circuitul feminin se încheie săptămâna aceasta cu turneele de la Moscova și Luxemburg, urmând ca apoi anul competițional să ia sfârșit cu turneele speciale de la Singapore (Turneul Campioanelor) și Zhuhai (Elite Trophy).

Românii în 2017 – titluri / finale 

Titluri

Simona Halep (Madrid)
Horia Tecău (Dubai, cu JJ Rojer) – dublu
Raluca Olaru (Hobart, cu Olga Savchuk) – dublu
Monica Niculescu (Biel, cu Su-Wei Hsieh) – dublu
Florin Mergea (Barcelona, cu Aisam Qureshi) – dublu
Horia Tecău (Geneva, cu JJ Rojer) – dublu
Irina Begu (București)
Irina Begu și Raluca Olaru (București) – dublu
Horia Tecău (Winston-Salem, cu JJ Rojer) – dublu
Horia Tecău (US Open, cu JJ Rojer) – dublu
Irina Begu (Tianjin, cu Sara Errani) – dublu 

Finale

Monica Niculescu (Hobart)
Simona Halep (Roma)
Raluca Olaru (Shenzhen, cu Olga Savchuk) – dublu
Simona Halep (Roland Garros)
Monica Niculescu (Wimbledon, cu Chan) – dublu
Monica Niculescu (Cincinnati, cu Hsieh) – dublu
Simona Halep (Cincinnati)
Simona Halep (Beijing)

 

 

***

 

Citește povestea carierei Irinei în revista 30-0 Pe Curat.

Irina este, de regulă, rezervată, dar a vorbit pe șleau despre cariera ei, despre armele și despre cum caută să-și folosească abilitățile la maxim, în amplul material pe care 30-0 i-l dedică în noul 30-0 Pe Curat, Ediția de Vară 2017. E un articol care o explică mai bine pe Irina suporterilor, o poveste despre cariera ei, despre întrebările care se nasc în jurul potențialului imens al jocului ei, despre cât de dificilă și lungă a fost și este, de fapt, munca pe plan mental.

Poți cumpăra revista de aici. Livrări din stoc.

 

***

Nou! Tricourile votate de voi sunt de acum în Shop. Ia-ți „Onederful” – preferatul publicului – și „Onederful Black” la preț special pentru precomenzi. 

Sărbătorește un moment minunat! 😉

Onederful 

Onederful Black