Indian Wells, preview finale: Azarenka – Sharapova, Federer – Isner

Adrian Țoca | 18 martie 2012

Indian Wells, preview finale: Azarenka – Sharapova, Federer – Isner

Turneul de la Indian Wells a ajuns în ultima zi. A fost, cu siguranţă, unul dintre cele mai spectaculoase, incitante şi pline de neprevăzut turnee din ultimele luni. Cu tot soiul de probleme rar întâlnite, precum virusul care a obligat peste 12 jucători să se retragă, cu vremea schimbătoare, de la căldura şi umiditatea sufocantă din unele zile la furtuna care a afectat şi meciul Federer – Nadal, şi terminând cu numeroasele surprize şi meciuri în care răsturnările de situaţii au fost la ordinea zilei, Indian Wells va rămâne un turneu memorabil. Iar Treizecizero.ro te-a ţinut la curent cu tot ce a fost important în California: peste 30 de articole pe acest subiect.

Puteţi găsi toate articolele despre turneu urmărind tag-ul “Indian Wells”.

Finala feminină: Victoria Azarenka – Maria Sharapova

– Pentru a doua oară anul acesta când cele două se întâlnesc într-o finală. Prima dată, la Australian Open, a câştigat Azarenka, 6-3, 6-0

– Azarenka conduce şi în meciurile directe cu Sharapova, 4-3. Pe hard e 3-2 pentru Vika.

– Mai important, Azarenka a câştigat toate cele trei finale jucate cu Sharapova, de fiecare dată în două seturi. Pe lângă Australian Open, cele două au mai luptat pentru trofeele de la Stanford (2010) şi Miami (2011)

Liderul mondial a câştigat 22 de meciuri consecutive în 2012, trei trofee la rând şi a ajuns în şase finale la rând.

– Sharapova are în palmares 24 de titluri WTA, dar n-a mai câştigat unul de anul trecut, de la Cincinnati. 

– E abia a treia oară în WTA, din 2005 încoace, când numărul 1 şi numărul 2 din clasament se întâlnesc într-o finală.

– Finala feminină de dublu a fost câştigată de perechea Huber-Raymond (6-2, 6-3 cu Mirza-Vesnina). A fost al patrulea titlu la rând şi a 16-a victorie consecutivă pentru perechea campioană.

Finala masculină: Roger Federer – John Isner

John Isner, în timpul meciului cu Federer din Cupa Davis

– Pentru Federer ar putea fi al patrulea titlu la Indian Wells (record al turneului, a mai câştigat în 2004, 2005, 2006). Pentru Isner, ar fi primul titlu de Masters. Cei doi au fost la un pas să se întâlnească şi în finala ultimului Masters jucat, cel de la Paris, dar atunci Isner a ratat trei mingi de meci în semifinala cu Tsonga, sfârşind prin a pierde meciul.

– Federer: finala numărul 103 a carierei (bilanţ 72-30), a 31-a finală de Masters (bilanţ 18-12). Dacă va câştiga, va egala recordul de 19 titluri de Masters al lui Nadal.

– Federer a câştigat două titluri anul acesta, Rotterdam şi Dubai, şi e la a treia finală consecutivă. El deţine cel mai bun record din circuit în 2011: 21 de victorii, 2 înfrângeri. A câştigat 38 dintre ultimele 40 de meciuri disputate. 

– Isner: finala cu numărul 9 a carierei (bilanţ: 3-5), prima finală de Masters. Ar putea fi primul campion american la Indian Wells de la Andre Agassi încoace (2001). E angrenat şi în finala de dublu, ultimul jucător care a reuşit să triumfe în ambele finale la IW fiind Jim Courier, în 1991.

– Federer a câştigat două dintre cele trei meciuri directe cu Isner. Singura înfrângere a venit în Cupa Davis, în februarie anul acesta, chiar în Elveţia.

– Câştigătorul va încasa un premiu de un milion de dolari, finalistul, jumătate.

– Indiferent de rezultat, Isner va intra în TOP 10 de luni: pe locul 10, dacă va pierde, pe locul 8, dacă va câştiga.

 

Îți place?
Cele mai noi

Indian Wells, preview finale: Azarenka – Sharapova, Federer – Isner

Adrian Țoca | 18 martie 2012

Indian Wells, preview finale: Azarenka – Sharapova, Federer – Isner