În sprint către titlul șase: Simona, trei victorii din trei în grupă la Sofia

Adrian Țoca | 31 octombrie 2013

Simona își continuă parcursul impecabil la Sofia și merge în semifinale după ce și-a câștigat grupa cu trei victorii din trei meciuri. Își va afla adversara din penultimul act vineri. Iar pentru fanii ei de acasă e timp berechet să se organizeze și să meargă la Sofia pentru semifinale.

După un an fabulos, Simona se pregătește de ultimul asalt, unul care, sperăm cu toții, va cuprinde două meciuri. Dificultatea acestora va fi mult mai mare decât cea din grupe, așa că orice susținere îi va fi de folos Simonei. Un moment ideal să fiți alături de ea: nu se știe când va mai juca atât de aproape de casă! Hai la Sofia! 

Simona a spus, imediat după meciul cu Alize Cornet, că intenționează să trateze cât se poate serios meciul al treilea din grupă, în ciuda faptului că nu mai avea o miză, și s-a ținut de cuvânt. Elina Svitolina a simțit pe pielea ei cam ce înseamnă asta. Confruntarea celor două n-a avut practic istoric: Simona a defilat pe teren și a câștigat cu 6-1, 6-1 în 47 de minute. 

Pe de o parte, trebuie păstrat realismul în privința acestei victorii. Nu e cazul să se ambaleze nimeni și să hiperbolizeze proporțiile usturătoare ale scorului: diferența de nivel și de motivație dintre Simona și Elina este imensă, iar Halep aparține în mod evident unei alte ligi, cea în care se obțin 50 de victorii (plus) pe an. Pe de altă parte, trebuie apreciat profesionalismul Simonei, care s-a păstrat foarte focusată pentru un meci a cărui importanță ținea doar de linia de clasament. 

„De fapt, am fost un pic nervoasă, dar mă bucur că mi-am îmbunătățit nivelul față de ieri. Serviciul m-a ajutat, am servit mult mai bine”, a spus Simona, înainte de a le mulțumi românilor din tribune care au venit să o susțină. Apoi a petrecut câteva minute în care a dat autografe la foc automat.

Paradoxal, deși Simona a servit, într-adevăr, mult mai bine, cele două game-uri reușite de Svitolina au venit pe serviciul româncei. La retur însă, Simona a fost perfectă. Scorul putea fi chiar mai drastic, iar meciul, mai scurt. La 5-0 în setul secund, comentatorul englez a simțit nevoia să facă referire la cel mai scurt meci feminin din istorie. Simona a cedat însă serviciul, apoi a urmat cel mai lung game al meciului, Svitolina având chiar o minge de 5-2. La a treia șansă de meci, Halep a închis însă lupta cu un forehand inside-out, bifând victoria cu numărul 51 din 2013. 

Își va afla adversara mâine

În cealaltă grupă suspansul se prelungește, ultima etapă urmând să decidă ordinea în clasament și cele două jucătoare calificate. În meciurile de azi, Ana Ivanovic a ajuns la a 8-a victorie la această competiție, învingând-o pe Sam Stosur cu 6-2, 5-7, 6-2, în vreme ce Elena Vesnina a trecut de reprezentanta gazdelor, Tsvetana Pironkova, 6-2, 4-6, 6-0. Totul e posibil în această grupă, chiar și Pironkova mai are șanse de calificare, în cazul în care va câștiga în două seturi cu Stosur. Locul doi din grupa Simonei se va decide în urma meciului dintre Pavlyuchenkova și Alize Cornet. Halep are zi liberă vineri, urmând să revină pe teren sâmbătă, în semifinale.

Informații de știut pentru cei interesați să meargă la Sofia

– Biletele se pot cumpăra de aici.

– Arena Armeec, locația turneului, este de găsit pe bulevardul Asen Yornadov 1. Se poate ajunge cu autobuzul (liniile 1, 6, 305, 280, 84) sau cu tramvaiul (4, 11). Dacă ajungeți acolo cu mașina, 887 locuri de parcare sunt disponibile, conform site-ului oficial al turneului, Alte detalii despre locația turneului, aici.  

– Semifinalele se joacă sâmbătă, începând cu ora 17:20, iar finala e duminică, de la aceeași oră.

Virginia Ruzici: „Simona poate să câștige un Slam”

Într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al turneului, Virginia Ruzici a spus că Simona este favorită la Sofia, dar „nu trebuie să uităm faptul că a jucat foarte multe meciuri și începe să se simtă un pic obosită. Samantha Stosur joacă foarte bine, iar Ana Ivanovic este, de asemenea, într-o formă bună”. Virginia Ruzici a mai vorbit și despre viitorul Simonei, reluând ideea potrivit căreia jucătoarea noastră poate câștiga un titlu de Slam în viitor. „Cred că trebuie să luăm lucrurile ușor, de la o zi la alta. Am crezut că are potențial de Top 10 încă de când a câștigat titlul la junioare la RG. După acest an impresionant, cred că are potențial chiar de Top 5. Dacă stă departe de presiune și de accidentări, atunci are șanse să câștige un titlu de Grand Slam. Ea joacă bine pe toate suprafețele, se adaptează rapid, dar probabil cel mai accesibil Slam pentru ea ar fi pe zgură”.

Virginia Ruzici a mai vorbit și despre evoluția tenisului feminin: „A devenit mult mai fizic. Toate jucătoarele sunt capabile să lovească mingea mult mai devreme, să lovească mai puternic. Poate că lipsește puțină fantezie zilele astea, atât în tenisul fetelor, cât și în cel masculin, cu excepția lui Roger Federer și Grigor Dimitrov, care sunt foarte ofensivi, doi jucători compleți. În tenisul feminin, de la retragerea lui Justine Henin n-am mai avut o jucătoare care să vină la fileu. Mi-aș dori să văd acest stil folosit mai mult în viitor. Simona, de exemplu, încearcă să devină o jucătoare cât mai completă. Poate să dea scurte, să folosească voleul și slice-ul, iar cu trecerea timpului își va dezvolta această atitudine ofensivă”.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi