Fast
Riscă să nu mai aibă voie la Slamuri

Ilie Năstase, suspendat provizoriu din toate competițiile organizate de ITF

Treizecizero | 23 aprilie 2017

În urma incidentelor de la meciul de Fed Cup dintre România și Marea Britanie, când Ilie Năstase a fost exclus de pe teren și din tribune pentru injurii aduse antrenorului echipei adverse, jucătoarei Johanna Konta și a oficialilor ITF, căpitanul nejucător al României a fost suspendat, deocamdată cu titlu provizoriu, de către ITF. Astfel, el nu va avea voie să ia parte alături de echipa României la vreo competiție Fed Cup și nu va putea fi acreditat sau primi acces la nicio altă competiție organizată de ITF.

Deși decizia e cu aplicare imediată, Ilie Năstase a putut fi văzut pentru o vreme în incinta Club Idu, la Mamaia, după victoria Irinei Begu, care a decis soarta întâlnirii.

Decizia ITF implică și turneele de Grand Slam. Nu e în totalitate clar, deocamdată, dacă lui Năstase i se va permite accesul la Slamuri din alte capacități, altele decât cele de oficial/antrenor/staff tehnic/invitat special. Acesta a lucrat în calitate de media, fiind expert Eurosport la Roland Garros 2016; el e cel care a luat interviurile jucătorilor români, la finalul meciurilor. La Wimbledon, Năstase este unul dintre invitații obișnuiți din Royal Box.

Comunicatul ITF:

La finalul zilei, Ilie Năstase a trimis flori jucătoarelor din echipa Marii Britanii.