Horia Tecău: “Una dintre cele mai frumoase zile din viața mea”

Valentin Lupu | 28 aprilie 2012

Horia Tecău: “Una dintre cele mai frumoase zile din viața mea”

Primul triumf al unui român la Bucureşti după 14 ani se vrea celebrat cum se cuvine. Dar Horia e frânt de oboseala celor cinci zile de antrenamente şi meciuri, iar după finală s-a trezit, firesc, asaltat din toate părţile de admiratori. Timpul iar se comprimă. Va decola duminică spre Belgrad. O ia de la capăt. Alt turneu, alte emoţii, alte ambiţii. Nu rămâne timp decât pentru o ieşire la un restaurant, alături de familie şi prietenii apropiaţi. Plus Robert, bineînţeles!

Horia, ce gust are victoria acasă?

Extraordinar, de zgură, după vântul de astăzi… Trăiesc un sentiment extraordinar, să câştig aici după atâtea încercări, să pot să mă bucur de acest titlu alături, de fani, de familie, de prieteni. În sfârşit putem sărbători!

În ce mod?

Offf, cu un masaj, de recuperare…Vom ieşi apoi puţin – aşa facem după fiecare turneu câştigat. Dar atât. Pentru că suntem obosiţi şi mâine zburăm la Belgrad, unde urmează un alt turneu. Şi acolo mergem cu obiectivul de a triumfa. Să profităm de forma în care suntem, chiar dacă, să zic, nu sunt foarte mulţumit de jocul meu. Mă bucur că am găsit căi să câştigăm. Robert a jucat foarte bine. M-a susţinut în fiecare meci incredibil. Mă bucur că am luptat împreună. În sfârşit un nou titlu după câteva luni de secetă!

Între cele mai frumoase să zicem, trei zile din viaţa ta o plasezi şi pe cea de astăzi?

Da. Se poate spune. Pentru că, în afară de titlurile de Grand Slam, cel mai mult mi-am dorit să câştig aici, la Bucureşti. Sper să fie primul din multe altele ale mele aici. Cred că mai am opt-nouă ani buni de jucat. La anul voi încerca să-mi apăr titlul, dar, până atunci, avem un sezon lung în faţă. Fiecare victorie contează, iar acest titlul ne creşte moralul pentru restul turneelor Masters Series pe zgură şi la Paris. Am demonstat că putem învinge celelalte echipe care sunt în faţa noastră. Am făcut două finale de Grand Slam, semifinale în Australia, cu mingi de meci la echipa numărul unu din lume.

Cum s-a transformat acest parteneriat cu Robert de atunci, din prima zi când aţi intrat împreună pe teren?

A evoluat foarte mult şi spre bine de-a lungul timpului. Am ajuns să fim una dintre cele mai puternice echipe ale lumii numai prin multă muncă, multă comunicare. Iar acum, spre deosebire de începutul colaborării noastre, mergem la fiecare turneu cu gândul de a-l câştiga. Avem încredere unul în celălalt. Avem multe arme, iar acum sperăm doar să le îndreptăm în direcţia care trebuie.  

Alte declarații:

“Publicul a fost incredibil. E ca şi cum aş fi jucat Cupa Davis la mine acasă. Încerc să-mi imaginez că Horia n-ar fi acolo şi că toate uralele sunt pentru mine.” 

Robert Lindstedt

“La începutul colaborării cu Horia, eram mai individualişti. Existau suişuri şi coborâşuri. Acum am învăţat să comunicăm mai bine, mai ales că şi Ashley a venit lângă noi. Ce-mi place la Horia e că munceşte la fel de mult ca mine. Am devenit mai apropiaţi, mai buni prieteni. Am progresat enorm.”

Robert Lindstedt

“Sunt mândru de ceea ce au realizat băieţii. Un început mai bun pentru mine, ca antrenor, nici că se putea. Tot ce-mi doresc este să-i văd dând mereu 100% pe teren. Normal, poţi prinde zile mai bune sau mai puţin bune” 

Ashley Fisher, antrenorul perechii Lindstedt/ Tecău

“Vreau să-i văd câştigând un Grand Slam, chiar următorul, Roland Garros! Au armele şi jocul necesare, tot ce e nevoie e să pună victoriile cap la cap timp de două săptămâni. Aş fi dezamăgit să nu se întâmple aşa.” 

Ashley Fisher, antrenorul perechii Lindstedt/ Tecău

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi