Horia Tecău câștigă duelul românesc cu Florin Mergea, va juca pentru a 4-a finală de dublu la un Slam

Treizecizero | 28 ianuarie 2015

În semifinale, Horia Tecău și Jean Julien Rojer îi vor întâlni pe italienii Bolelli și Fognini.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au câștigat sfertul de finală românesc din proba de dublu, 6-4, 7-6 cu Florin Mergea și Dominic Inglot, într-o oră și 26 de minute. 

Cum anticipa Inglot, cheia meciului a fost serviciul. „Ei sunt o echipă redutabilă la serviciu, așa că va trebui să avem o zi bună la retur”, spunea colegul lui Florin. Horia și Jean Julien nu și-au cedat deloc serva, un singur break fiind suficient pentru a face diferența în meci. Break-ul a venit la 3-3 în primul set și a fost apoi consolidat cu încredere de dublul româno-olandez.

Florin și Dominic au avut șanse de break din setul secund, mai întâi la scorul de 2-1, când Tecău și Rojer și-au făcut serviciul salvând două break points, și mai apoi la 4-3. S-a ajuns în tiebreak, unde Horia și Jean Julien au dominat, câștigându-l cu 7-3.

A fost a patra victorie din cinci întâlniri oficiale în circuitul de dublu pentru Horia în fața colegului său din echipa de Cupa Davis a României.

Horia revine astfel într-o semifinală de dublu la un Grand Slam și va avea ocazia unei a patra finale a carierei, după cele trei consecutive pierdute la Wimbledon între 2010 și 2012. El își egalează, de asemenea, și cea mai bună performanță la Australian Open, unde a mai jucat semifinale în 2012.

Cealaltă semifinală a turneului de dublu se joacă între perechea Dodig/Melo, favoriții 4 și singurul alt dublu dintre capii de serie rămas pe tablou, și dublul francez Mahut/Herbert.

Florin rămâne cu satisfacția victoriei senzaționale din optimi, cu frații Byran, și cu al doilea sfert de finală din ultimele patru Slamuri.

La finalul anului trecut, dar și la începutul sezonului, Horia și Jean Julien au anunțat că în 2015 se vor concentra pe Grand Slamuri și pe turneele mari, și-și confirmă deja acest obiectiv. Anul trecut, cei doi au câștigat opt titluri, dintre care cinci de 250 și trei din categoria 500.  

„Anul acesta vrem să ne concentrăm pe competițiile importante. Avem deja un an împreună, știm la ce să ne așteptăm, iar acum vom încerca să trecem la nivelul următor, să încercăm să câștigăm în turneele mari, în Mastersuri și în Slamuri. Acesta este următorul obiectiv: să câștigăm un titlu de Grand Slam. Am discutat amândoi despre strategie, cum să jucăm mai agresiv în anumite situații, în special să fim agresivi atunci când apar oportunități în timpul meciurilor. Am vrut să lucrăm amândoi la capitolul viteză, să fim un pic mai rapizi pe teren”, spuneau Horia și Jean Julien.

Serena Williams, care a învins-o pe finalista de anul trecut, Dominica Cibulkova (6-2, 6-2) și Madison Keys, care a trecut de jucătoarea care a inspirat-o să se apuce de tenis, Venus Williams (6-3, 4-6, 6-4) se vor întâlni în cea de-a doua semifinală a fetelor. Ieri fusese stabilită prima: Ekaterina Makarova – Maria Sharapova.

În turneul masculin, campionul en-titre Stan Wawrinka l-a eliminat în trei seturi solide pe Kei Nishikori, 6-3, 6-4, 7-6. Stan a încheiat meciul cu 20 de ași și 46 de lovituri direct câștigătoare și-l va întâlni pe învingătorul dintre Djokovic și Raonic, ultimul sfert de finală. Ar putea fi al treilea an consecutiv când Stan și Novak se întâlnesc la Melbourne, după ce au jucat două meciuri memorabile în 2013 (optimi) și în 2014 (sferturi).

 

Interviu cu Horia și Jean Julien

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi